God Förmiddag :)

image3031
Nu har min dag startat rejält!

Har blivit erbjuden att gå någon kurs i Indesign (Det största layout ihopsättande programmet som man använder i 90% av alla ihopsättningar). Ska bli kul att få lära sig mer och lite mer proffsionellt än det jag lär mig under kurserna i skolan.

Har fått en kommentar om att folk undrar vad jag igentligen studerar och för er som inte vet så kan jag skriva lite kort här :)

Jag går på Mediegymnasiet som är en skola som inriktar sig på olika medier exempel Radio, Tv, Fotografering, Utställningar och Grafisk formgivning.

Jag går med inriktning Grafisk-formgivning och med det menas att jag t.ex kommer på fantasifulla ideér och gör förslag på olika annonser man kan ha. Även design utav cd-omslag, bokomslag, foldrar o.s.v.
Ett väldigt kreativt jobb med andra ord. Men det är så hemskt roligt!

I min grafiska linje lär jag mig även fördjupningar i Photoshop som är ett bildredigerings-program, Illustrator som är ett program som ungefär är som Paint fast i 10000x bättre grafik, och såklart Indesign då som är ett layoutprogram (med layout menas att man lägger ut brödtext,bilder,rubriker i fantasifulla ordningar på ett papper).

Jag vet att många utav mina och mina systrars läsare är unga så för er som har funderingar på vad ni skulle vilja söka in på till gymnasiet men inte riktigt vet vad tycker jag gott kan titta lite extra åt media-hållet! Det ger alltid någonting och mediaområdet bara växer och växer på marknaden just nu.

Nu ska jag fortsätta med att utforska min appel-dator men är det någonting som någon undrar så tveka inte att fråga (både genom kommentarer och mejl går) :)

/ My

bild lånad av apple.com

Kommentarer
Postat av: Lotta :)

jag går också mediegymnaiset, fast i 1:an :P

2007-09-24 @ 19:02:00
URL: http://elvanderlotta.blogg.se
Postat av: Mamsen

Vet att du kommer att ha det jätte bra dessa fyra veckorna på din praktikplats, Älskar dIg!!!!
Mamsen

2007-09-24 @ 19:03:08
URL: http://[email protected]
Postat av: Kinga

Så då kommer du få lära dig allt om det "gyllene snittet" som får alla design o layouter att falla på alats, o man tänker ahaaaaaaa. det e en intressant fördjupning, men jag tycker man borde ha fantasi innan man går ett layout program så man inte tappar o blir stel o följer alla regler, men du e ju skorpion, så de e ingen fara, ;) hahaha kram

2007-09-24 @ 21:40:00



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

RSS 2.0