Le Eiffel

Vi föreställde oss att man kunde se Eiffel tornet från alla delar i Paris. Ungefär som man kan se Empire state-building i New York vart man än vänder sig. Dock var det verkligen inte så. Vi kunde inte se den från någonstans och fick leta oss fram innan vi väl kom rätt (tacka vet jag kartor!) 

När vi först såg den skymta mellan trädkronorna var den mycket nättare och mindre än vad vi trodde! Men när dess underede blottade sig såg vi att den va enorm! Vilken mäktig skapelse! Jag rös till när jag såg den och förundrades så över hur dom hade kunnat göra ett sådant vackert och mäktigt bygge! Den är magisk! Bara brunt plåt men ändå så magisk. Kanske är det för att vi sett den på foton och film så många gånger i livet och att den nu tornade upp sig live framför en.

Man kunde ta hissen och man kunde gå trapporna. Vi valde det sistnämnda enbart för att det var det billigare alternativet :) Herregud, 1600trappsteg senare var jag rätt varm i kläderna! Men vilken utsikt! Det är nästan så att man kan ta på magin som ligger som ett täcke över Paris från där uppe!

Att jämföra utsikten från Empire state-building går bara inte! I New york är allt så stort, häftigt, coolt och enormt! Men i Paris är allt så petite, så rent, gammalt och kulturellt! Som två olika världar.
KommentarerKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

RSS 2.0