Middagstips

Här vi dagens middag.

Det är en vegetarisk lasagne! Jätte god!! Var först lite skeptiskt till en lasagne utan kött men denna var nästan godare än en köttfärs-lasagne! Kändes lite matigare.

Så här gör man:

Lasagne

8-10 st Lasagneplattor
400-500 g broccoli

TOMATSÅS:
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 morot
1 burk dolmio
Basilika (färsk eller frusen)
Lite champinjoner

OSTSÅS:
6 dl mjölk
3 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
½-1 tsk salt
vitpeppar
2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 200°. Tina fryst broccoli eller koka färsk broccoli några minuter. Dela den i mindre bitar.

Skala och hacka lökarna. Skala och grovriv moroten. Fräs lök och morot i smöret. Tillsätt Dolmion och låt det småkoka utan lock, ca 10 minuter. Krydda med peppar och basilika.

OSTSÅS:
Smält matfettet i en kastrull, strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk, lite i taget, och vispa såsen klumpfri. Koka såsen under fortsatt vispning så att den tjocknar, ca 5 minuter. Låt osten smälta ner i såsen. Krydda.

Varva lasagneplattor med såserna och broccolin. Börja och sluta med ostsås (ganska rikligt med ostsås på översta lagret lasagneplattor). Strö över lite riven ost.

Gratinera i nedre delen av ugnen, 30-45 min. Låt lasagnen stå en stund och stanna till. Servera med sallad.


Kram Liza


Kommentarer



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

RSS 2.0