Sverige håller andanVi tog en promenad i Malmö idag, hand i hand och hörde regnet smattra på paraplyt. Många människor trotsade regnet denna Måndag.

Malmö håller andan, en tystnad råder och ingen verkar våga säga något. Alla bara går förbi varandra utan att få ögonkontakt. För varje människa vi mötte kunde jag inte hjälpa att undra: Var du en av dom 5,7% igår? Var det du som öppnade denna dörr? Är det du som vill alienera mina utländska vänner? Är det du som tror att isolering är en lösning på globala orättvisor? Är det du som inte vill att jag ska gifta mig av kärlek?

Hur känner ni er idag? Är ni nöjda över det er röst åstadkom? Ångrade ni er efter att ni hörde hockeykören vråla Challa la la laa som om att dom nyss vunnit en match och några poäng? Som om att detta bara var en lek. Eller kanske när ni såg dom smyga med sina heilande? För visst måste ni ha ångrat er då?

Något har hänt... Något stort har hänt och Sverige håller liksom andan och väntar. En skrämmande tystnad råder i Malmö. Ingen vågar andas.

Vårt land ska vara ett av de främsta i världen när det gäller mänskliga rättigheter. Vad hände egentligen?

Är mitt Svergie såhär? Tänker mina medmänniskor så här? Är 6 % av vår befolkning verkligen så inskränkta och tänker så omänskligt?

Hitler ler från sin grav. Är det verkligen dit vi är på väg?

Jag skäms och kan inte hjälpa att hålla andan jag med.

Liza


Skrämmande

Vad hände egentligen... Hur f*n kan ett främlingsfientligt-parti komma in i riksdagen? Vart är vi på väg... Det är skrämmande att se vart Sveriges vägar leder...

Hur kan man inte rösta för mänskligheten, för sjukvården och för välfärden...

Det är skrämmande... skrämmande siffror som kom ikväll...

Hur kan solidaritet och jämlikhet inte vara prioritet för alla?

Liza

Gav efter..

Gjorde som storbloggarna, använde ett kakfat till mina smycken.
Igår körde pappa oss till en myskväll hos Liza och Caner och då fick jag syn på kakfatet i bilen.
Vilken lycka!Vad tycker ni?


/Kim

Öl och spackel

Det var några dagar sedan jag uppdaterade nu... Det är svårt att få tiden att räcka till ibland med jobb och privatlivet...

Idag efter jobb tog jag och älskling en promenad till Möllevången och tittade i de små utländska butikerna... Vädret är verkligen fortfarande jättemysigt och man kunde gå i kofta, hand i hand och mysa. Sen satte vi oss på en uteservering, tog varsin öl (eller ja, jag tog en cider:) ), pratade om vår dag och varvade ner...

 Sen promenerade vi hem och började spackla vår hall :) Vi ska tapetsera även där. Kommer bli så fint! Tjej-ansiktet är ett minneblott :)

 

Vi ska ha en vit-metallic tapet där istället. Nu är hallen beige med ett guldigt tjejansikte :)

 

Älskar att Caner också brinnerför inredning som jag gör! I dagarna körde vi en tur till Ikea och köpte deras gigantiska NewYork-tavla (160cm bred) och satte vid sängen. Älskar den! Kan studera den i timtals!

 

 

Nu blir det lite frukt och mys i soffan innan morgonmöte på jobb imorgon vid 8:30, gäsp!

 

Kram och godnatt! Liza

 
Anledningen till varför vi är så frånvarande

 

Vi har ju nyss blivit föräldrar!

Om dagarna uppfostrar vi, gosar och tar hand om detta lilla livet

 

:)

  

/ Kim och My

å

Idag kom den!

 

Beställde en låååång peruk ifrån en i hong kong på ebay och idag kom den

I love it!

Den ska utan tvekan få följa med mig ut på fredagkväll

 

Vad tycker ni?

  

/Kim


RSS 2.0