Sommarfika

Idag träffade jag mina närmsta vänner för en ute-frukost på Systrar&Bröder här i Malmö. Ett jätte mysigt cafe med frukostbuffe för 80kr. Jäklar vad vi åt. Jag som är sockerberoende åt mest muffins, croissants och kanelbullar, haha. Det är helt underbart väder ute! Varmt som attans! Riktigt skönt.
 
Jag tror att jag strax sminkar av mig och stegar ner till Folkets Park edanför porte och solar lite!
 
Så här ser jag ut idag:
 
 
Klänning från Gina Tricot, skor från Geox (köpta på jobb).
 
Kram Liza
 
 

Gårdagens

Igår körde jag på ett par nya jeans jag budat hem från Ebay. Supersköna och verklige lysande i färgerna! Jag fick ge bara ca  70kr för ett par, det är dom helt klart värda! Kvaliten är kanske inte som riktiga jeans men det kan man ju inte föränta sig för 70kr heller :) 
 
 
Dom finns i många färger och HÄR kan ni hitta dom! Säljaren har höjt priset lite, men dom är fortfarande prisvärda och ligger runt 80kr istället.
 
 
Till det valde jag att köra helsvart med top och kavaj. Skorna är mina favoriter från jobb (förra sommarens) Älskar dom!
 


Idag blir det lite mys med systrarna innan Caner och jag ska iväg och ombesiktiga bilen (halleluja) och om vädret fortfarande är fint ikväll så blir det grill!
 
Kram Liza

Tacopaj

Igår testade jag att göra denna underbart goda taco-paj! Lätt att göra och smakar hur gott som helst! 
 
 
Här har ni receptet:

Börja med att göra en vanlig pajdeg, finns en uppsjö på nätet. Pressa ut den i formen och följ anvisningarna om förgräddning osv.
 
 
Bryn ca 400gram köttfärs i lite margarin. Tillsätt en påse taco-kryddmix och 1,25 dl vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt  lite majsoch jalapeños eller chili om man vill ha det lite starkare. 
 
 
Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och bred över en burk crème fraîche paprik/chili. Skiva några tomater och lite paprika och lägg över pajen, riv till sist lite ost som du strör över. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
 
 
Kram Liza

Uppdatering

Hej!
 
Får här också be om ursäkt för dålig uppdatering, min blogg-app verkar inte fungera.. iofs så har blogg.se gjort ny design och dylikt.. kanske därför!
 
Har lite bilder från helgen som var - en av de mysigaste helgerna jag har haft! Midsommar med syskonen, sen sov jag hos My i två nätter och vi hittade på en masssa roliga saker, körde ut till brofästet med Mys pojkvän Martin, var på Ikea, gick i stan. En helt perfekt helg :)
 
 
 
Kram! /Kim
 
 

Veromoda 70% rea

Skulle följa med Martin och kolla Converse innan Hansa Gallerian stängde.. slutade med att jag kom hem med lite shoppingfynd från Veromoda :$
 
Hittade detta simpla men stilrena linne i ett blankt tyg med gråa bomullsfickor, fick ge 79:- för de och det kostade det dubbla innan.
Hittade även denna fjäderskapelse för endast 30:-(!!!) kostade 99:- förut.
Kunde inte stå emot!
 
 
 
/ My

Dagens nyttiga middag/lunch

Har varit så himla hungrig hela dagen idag och kände att jag var tvungen att gå in och köpa mig något riktigt gott i affären. Idag fick det bli en nyttig variant av tacos!
Nötfärs, Taco-krydda, sallad, keso mini 1,5% fett och ett glas citronvatten.
Keso är så himla gott och ett utmärkt alternativ till potatis/ris/pasta/bröd för mig :)
 
 
Mumsfillibaba!
 
Keso är både magert och proteinrikt och innehåller mycket kalcium som vi behöver för benstomme och tänder och för energiomsättningen. Ska absolut börja äta det mer då det är så himla bra för kroppen :)
 
/ My
 

Dagens


Idag blir det middag med jobb efter att jag slutat. Idag har jag ett Rea-fynd till som jag köpt på Gina Tricot för bara 75kr! Love it! :)
 
 
Nu får jag rusa till stan!

Kram Liza
 
 
 

Sol&bad!

Vi har u köpt biljetter till underbara Turkiet! Åh, vad jag längtar! Vi har inte träffat familje där på snart över ett år så det är verkligen på tiden! I Augusti flyger vi och stannar i 2 veckor.

Önskar så innerligt att mina systrar kunde komma detta året också :( Förra året var den bästa semestern nånsin. Båda våra familjer samlade på samma ställer. Balkoghäng, poolbad, strandbesök, utflykter upp på bergen, shopping, drinkar, och bara mysiga hemmakvällar. Det var en helt perfekt semester. Öskar så att våra planer kunde gå ihop detta år också.
 
 
Caners familj har nu flyttat till en större och nybyggd lägenhet med pool så det ska bli riktigt spännande att se hur där är! 
 
 
Ja, varmt lär där bli. Dom mätte upp till ärmre 50grader förra veckan :S
 
Nu ska jag hoppa i i duschen!

Kram Liza

Midsommarklänning

Jag älskar mitt senaste fynd jag gjorde på H&M´s rea häromdagen! Bara 150kr, otroligt mjuk och skön samt känns väldigt smickrande för figuren. Den är liksom så söt och vippig i formerna.
 
Jag hade invigning på Midsommar och jag har en känsla att denna kommer gå varm på mig när sommaren hittat hit igen!

Kram Liza

Mini-Golf

Först vill jag bara säga att jag är ledsen för den lite låga uppdateringen på bloggen. Appen på telefonen funkar inte och då jag alltid bloggade genom telefonen blir allt lite omtändigare nu! Hoppas dom löser det fort!
 
I Lördags spelade jag och Caner lite mini-golf. Det var jätte mysigt! Solen sken och parke var full av midsommarpigga människor! 
 
Idag är jag ledig och har lite ärenden att stå i innan jag slappar! Regnar gör det också! Kram Liza


 
 
 

IKEA

Har haft en underbar helg med fina människor och mysiga stunder. Idag fick det bli ett litet besök på Ikea där de har en super-rea just nu med en hel del fynd till otroliga priser!
 
Jag köpte en bäddmadrass till min säng och denna lilla svarta skapelse.
Den är egentligen gjord för sortering av återvinningsmaterial men för mig så passar den perfekt till min lilla dushvrå och till smutstvätt! En söt liten tvättkorg med handtag som man lyfter ur ställningen för att bära ner till tvättstugan! :)
Det bästa av allt var ju faktiskt också att den kostade 19:-.
 
 
Älskar min lilla lägenhet och att få inreda den helt själv. Jag är så otroligt tacksam över att ha haft en sådan tur att ha fått min lilla centrala 1'a. Den är min och bara min och det gör mig så glad.
 
Kram My
 
 
 
 
 

Midsommar


Vilken fin midsommar det blev! De började med jobb och efter en massa regn sken äntligen solen och vi startade grillen, åt och drack en massa gott och slutade kvällen med lekar! Helt perfekt med andra ord!

Nedan kommer ett litet bildregn över gårdagen! Behöver nog ite förklara så mycket, vi firar nog Midsommar rätt lika över hela Sverige :)

Nu blir det Mini Giolf i solen med Caner!

Kram Liza
 
 

Dan före dan :)

Åh, vad nere jag blir när jag går in på SMHI och ser att idag ska det vara i proncip en klar blå himmel från morgon till kväll och över 20grader! Och imorgon? Ja, regn större delen av dagen men det ska klarna upp efter 17... deppigt! Å andra sidan jobbar både jag och My så våra traditioner kan inte starta förrän 15, men hur ska det plockas lommor i regnet? Jaja, vad är väl en midsommar utan regn?

Själv sitter jag och knåpar på lekar då jag är kvällens lekledare! :) Det blir en hel del lekar! Jättekul! Här har vi det jag hunnit med än så länge. Mer kommer! Ska så klart ta bilder på hur roliga vi ser ut när vi springer runt och försöker fånga poäng :)

 
Så här ser jag ut Dan före dan! Ska jobba exakt hela dagen, från 10:30-19:15 å det blir ingen sol för mig idag!





Kram Liza

midsommardricka!

Innan jobb började så hann jag gå en promenad till systembolaget och inhandla lite midsommardricka :)
I "tillfälligt sortiment"-hyllan så fanns denna stora rosa belgiska cidern, kunde inte låta bli att inhandla den. Tycker det är lika spännande att prova nya saker varje gång. 75cl för 30:- tror jag det var.
 
 
Kram My

120620

Hejsan bloggen!

Idag är det jobb som vanligt, har dock eftermiddagspass idag så har kunnat ha en mysig och lugn morgon här hemma. Nyhetsmorgon, Sommarlovsprogramet på barnkanalen, dricka grönt te och koka ägg, det är lyxtid enligt mig :). Känns skönt att inte behöva ställa klocka utan att kunna vakna precis när man känner för det.
Det kommer bli mycket folk nu innan midsommar (och på midsommarafton), phew, men en fördel är att dagarna kommer gå jättefort!
 
Längtar så otroligt mycket till midsommarafton. Ska vara med min underbara familj och äta gott, leka lekar och ha allmänt jättetrevligt :) Ska strax iväg och köpa några cider till maten på systembolaget. Lär inte bli några med jordgubbssmak iafl.... hehe
 
 
Ha en jättetrevlig dag allihop!!
 
Kram
My
 

Tisdag

Om en timme blir det jobb, 14-20.. ska prova kvällspass. Tråkig tid men 6 timmar går fort!
Två jobbdagar kvar och sen blir det Midsommar, vi körde storhandling igår med pappa. Ska bli så mysigt! 

Vi firar alltid en liten midsommar hos pappa i hans trädgård, enda sen vi var små har vi haft en tradition där vi kör ut och plockar blommor till midsommarstången/kransarna och sedan äter glass på ett visst ställe utanför orten vi växte upp i. Blommorna plockar vi fortfarande och vi går fortfarande till samma sommarställe och köper glass. En tradition vi har haft i mer än 15 år, tänk så många glassar det har blivit! ^^
Det fanns alltid någon som glömde ta med leggings och gick med bara ben bland fälten och fick utslag på benen eller bett, någon som glömde sax så man fick samsas om att klippa blommor (tålamod är ingens starka sida), alla vallmos gick av på mitten i pappas bil så bakluckan var full med blommor efteråt. Haha.. men är det tradition så är det!

Ha en bra tisdag!

Kram! /Kim



120618

Idag är jag på ett riktigt myshumör. Är trött efter jobb, vill bara ligga i soffan och lite smått gottis-sugen.
Vad passar inte bättre än ett sprillans nytt True Blood-avsnitt med lite Mörk Choklad (Kokos-smak) till ett dundrande åskväder?

Min kväll är räddad!



Detta är mitt absoluta favoritchoklad! Jag trodde inte att någon kunde slå mint-smaken men det denna här slog den med hästlängder! Vilken goding!

Ha en trevlig kväll allihop

Kram
My

Storhandling

Nu väntar jag på att pappa ska komma och hämta mig. Jag och systrarna ska storhandla inför Midsommar! En massa mat, godsaker, god dricka och en hel del lekar väntar på Fredag! Mysigt!!

Idag inviger jag ett par nygamla skor jag köpte förra året men glömt bort. Simple är märket och dom är supersköna! Det som är fint med dom är att dom är biologiskt nedbrytbara, även sulan. En normal sko kan ta tusentals år att bryta ner.

Kram Liza


Enchiladas

Idag gjorde vi ännu en riktigt god mexikansk-rätt! En perfekt avslutning på veckan. Den är riktigt enkel att göra och det tar Max 20min att förbereda.

Börja med att skala och hacka en gul lök och bryn den tillsammans med ett par klyftor vitlök. Tillsätt ca 500gram färs. Addera 1dl vatten när färsen känns klar och krydda med de kryddor ni gillar. Jag tog salt, chiliflingor, paprika pulver och oregano. Man kan ha lite champinjoner i också, men vi hade inte det hemma idag.

Blanda en burk Crème Fraiche Chili&Paprika tillsammans med en halv burk tacosås. Häll i halva denna blandning i köttfärsen och låt koka på svag värme medan ni förbereder bröden.

Smörj en lagom stor form och bered ut 6-8tortilla bröd på bordet. Fördela köttförsblandningen på bröden, rulla ihop varje tortillabröd och lägg dom med skarven nedåt i formen.

Lägg det resterande av Crème Fraiche-blandningen på bröden, hacka 1-2 tomater och fördela jämnt, strö över riven ost och lite majs. In i ugnen i ca 10-15min (tills att osten är smält och bröden är varma)

Gör en sallad till och ät! :)

Kram Liza


Fika med familjen <3

Här sitter vi och fikar och efter det blir det 3D-bio!

Kram Liza


Dagens

Hittade höga svarta, breda linnebyxor på h&ms' fantastiska nya rea (150 kr!) och en multifärgad topp även den från hm för 99 SEK. Älskar den! Var först lite skeptisk men den växte på mig :)

Snart blir det fika och bio med syskonen, mysigt!

Kram! / Kim


120616


Jag vill också ha en så fin färg som Kim och Elin har fått efter deras Greklandsvistelse! Idag är det molnigt och regnigt, ska jobba om en timme ungefär sedan blir det lite syskonmys i stan med Liza, Kim brorsan Mattias och Elin. :)


Detta består i princip alla mina mål utav nu för tiden. Jordgubbssmoothie!
När man tröttnat på Jordgubbar så är det så himla lätt att göra juice av dem och dricka dem istället.
Nyttigt och otroligt gott.

Kram
My

Grillning på gården

Ja, idag när jag kom hem från jobb stod en fin liten man på gården med grillen igång med marinerade lammkotletter och kycklingvingar. Till efterätt hade han köpt min stora favorit, turkisk baklava. Det är så himelskt gott!

Nu hamnade vi tjocka och mätta i soffan och ska se på en film. Untraceable tänkte vi se med rekommendationer från Systrarna :) (eller matchen om Caner får bestämma, men jag har fjärrkontrollen, muhahaaa)

Kram! Liza


Hotell Orion - Kreta

Hej!

Då är jag äntligen hemma igen efter 1 vecka på underbara Kreta, Rethymnon. Har haft en fantastisk vecka på ett fantastiskt hotell!

Vi bodde på hotel Orion en 15-20 min bussresa utanför Rethymnon, i staden Adele.
Ett 4-stjärnigt all inclusive-hotell som måste ha varit det bästa hotellet jag någonsin har varit på.
Var på all inclusive i Turkiet för några år sedan men detta slog allt med hästlängder!

Vi hade frukost, lunch och middag-buffé, gratis dricka (alkohol såväl som vanlig dricka) 10:00-23:00 och pizza under hela dagen man kunde gå och hämta från en ugn samt kaffe och kaka en timme under eftermiddagen.
Vi var ju där i 7 dagar och det var verkligen varierad mat (förutom frukosten) under varenda dag på bufféerna, vi fick gyros, kyckling, lamm, souvlaki, moussaka.. ja listan kan göras lång. Och så alltid frukt till efterätt, kaka och gratis kulglass. Öl, vin, läsk och vatten tog man själv i behållare och orkade man inte gå flera gånger kunde man fylla kannor.

Ja, man rullade verkligen efter måltiderna.. och allt var så otroligt gott! Även drinkarna i baren var av riktig sprit (och inte inhemsk sprit som vissa all inclusive), beställde in pina colada, tequila sunrise, daquri, baileys och mycket mer. Personalen var fantastiska och log alltid, småpratade och var otroligt hjälpsamma. Ingen var otrevlig, slibbig eller dryg. Hotellet var rent, välskött och vackert. Vi hade dessutom grekiska kvällar en gång i veckan samt Zumba i poolen 2 gånger i veckan.

Då Greklandsresorna är väldigt billiga nu samt det inte var direkt säsong i början av juni fick vi allting för 4000 var. Vi testade att äta ute men maten var inte alls lika god och det var inte samma kvalité, så vi åt på hotellet istället och stack ut på stan efteråt. Allt som allt gjorde vi av med 300 kr i fickpengar, blev mest presenter och bussresor.. helt otroligt. Man glömmer bort hur mycket allt smått kostar när man inte äter på hotellet, vatten, frukt, och frukost/lunch/middag såklart.

Det enda negativa med hotellet måste vara stranden, just runt hotellet är den lite stenig (klappersten) men har man badskor på sig så går det an! Vi badade inte då havet fortfarande är ganska kallt i juni, det har inte hunnit bli uppvärmt. Bara på 3 dagar märkte vi hur poolen på hotellet också värmdes upp, säsongen har ju nyss börjat. Paxa solstolar fick man göra tidigt på morgonen, men vilket hotell finns inte den fighten på?

Resorna är inte så dyra än så ska ni iväg - ta er en titt! Hotellet får våra varmaste rekommendationer. Vi fick även fylla i en enkät när vi checkade ut där vi fick ge feedback. När vi anlände till hotellet var det nästan mitt i natten och i kylen hittade vi då två stycken wraps och dricka, hur gulligt som helst. Tänk vad sådana små medel inom service kan göra för gästen och den kommande gästen. Helt klart ett toppenhotell!
Här kan ni hitta hotellet på apollo.



















/Kim

Fredag

Igår var vi samlade igen. Jag och mina fina systrar <3 det är så skönt att vara alla i samma stad igen!

Idag har jag en top som jag "råkade" ramla över på H&M-rean igår! Älskar den! Är dock svårt att få den snygg på bild.

Nu blir det jobb och ikväll antingen fotboll eller systrar! Har blivit akutförkyld, mådde skit igårkväll. Men med lite alvedon och smink på det ser man lite mer levande ut igen.

Ha en skön Fredag!

Kram Liza


Burritos

Vi gjorde en snabb och jättegod middag igår! Ett alternativ till den vanliga tacosen och minst lika gott!

Strimla lövbiff och stek det tillsammans med en gul paprika (eller vilken färg ni vill) och blanda ner en påse Burrito spicemix (finns vid tacokryddorna), lite majs och 0,5dl vatten. Jag skar även ner lite chili men det beror ju lite på hur stark/mild man vill ha det.

Köp färdig guacamole eller gör egen!

Jag gjorde en egen på: 2 avokado, 3klyftor vitlök, en halv lök, en sked sambal oelek, lite citronsaft, 1/5dl yoghurt och en halv tomat. Mixa väl och kyl.

Ta lite kött, sallad, tomat, tacosås (färdig på burk) och guacamole på ett tortilla bröd, vik ihop och ät!

Jätte gott alternativ till den vanliga tacosen!

 

 


Nu ska jag iväg på lite ärenden innan My och jag ska hem till pappa och vänta på Kimme som kommer hem
Idag!! :D

Det blir lite fika och lite mys <3

Kram Liza


 


Tisdag

Nu blir det en snabbis innan jag springer mot 8timmars jobb! Jag inviger en liten top jag budade hem för någon tia på Ebay.

Ha en skön dag!!

Kram Liza


Sommar i en skål

Idag håller vi sommaren lite längre och passade på att göra en fruktsallad. Sånt får vi börja göra lite oftare, det är ju så gudomligt gott!

Kram Liza


Utekväll

Har glömt att visa lite bilder från när jag var ute med mina barndomsvänner i Fredags :)

Martina till höger har varit i USA så detta blev en liten get together.

Är så glad att jag har så fina vänner <3


Dagens

Ja, då är det dags för jobb igen efter några fina lediga dagar. Ingen sommar verkar vara i sikte och denna sommar hänger allt på en tråd med en evig väntan på svar. Ja, nu blev det lite kryptiskt men det finns inget värre än att vänta på svar, särskillt när det enda man vill är att hoppa på nästa plan till Turkiet för att krama på familjen där! Men vad är längtan utan väntan? Bi får helt enkelt hoppas på svar innan sommaren är slut!

Idag har jag en klänning jag fått i födelsedagspresent av systrarna <3 älskar den!

Saknar Dom jätte mycket. Nu får Kim komma hem så att vi alla kan träffas igen <3

Kram Liza


Göteborg

Vi hade två helt underbara dagar i Göteborg. Ibland är det skönt att bara komma iväg ett par dagar, att se och uppleva något nytt och samtidigt samla energi. Vi hann med en del under dessa två dygn.

Här har vi ett bildregn över Göteborg:

Kram Liza

 


Söndagsångest

Ibland har man bra och dåliga dagar, men varför måste Söndagarna alltid vara ett snäpp värre?

Imorgon börjar ett nytt jobb för mig under sommaren. Ska jobba med att sälja frukt och bär...verkligen inte det jag studerat 1½ år på högskola till men jag har varit så fokuserad på att klara min jobbiga Juridiktermin att jag inte gett en tanke till att söka något annat jobb, då får man ta det som kommer till en? Jag ska ju ändå vara glad att jag har ett jobb nu i dessa svåra tider men det är så svårt när det känns bakåtsträvande.

Det är alltid samma sak med mig, det kvittar hur lätt jobbet än är så blir jag alltid så himla nervös eftersom jag inte vet rutinerna kring det. Jag vill kunna allting utantill och känna mig bekväm, men det gör jag inte nu.
Behöver stöd från mina nära och kära och får det från nästan alla också <3

Det är mycket annat som spökar nu också, när man varit ledig i ca 2 veckor och bara glidit runt så kommer verkligheten ifatt en och man börjar tänka efter.

Ow, vilken jobbig söndagsångest!
Kommer bli jobbigt att somna inatt.

Behöver bara en kram.


/My

Tavuklu taze fasulye

Idag gjorde vi en av mina favorit-rätter ifrån Turkiet! Tänkte lägga ut receptet här om någon är sugen på det! En rätt att bjuda på när man får gäster också. Den fixar sig liksom själv i kastrullen och det är lätt att göra mycket.

Denna är ca 4middagar (3 för oss då Caner äter som en björn, haha)

Vi köpte en färsk kyckling, skar upp den och sparade kycklingbröstet till ett senare tillfälle. Detta räckte gott för 3-4middagar för oss. Man kan ha kycklingfilé också, ta bara så mycket ni tror att ni orkar. Tror 2stora filéer borde räcka annars.

Ta två matskedar olivolja och en matsked vanlig olja i en kastrull och släng ner en stor hackad lök i och fräs en stund så att det blir mjukt. Släng i kycklingen som ni delat i mindre bitar och stek ytterligare i 5minuter.

I med Haricot verts (vi hade ca 0,5kilo färska som vi först brutit av topparna på och sen delat dom på mitten), 1,5matsked tomatpure och 1 matsked paprikapure (finns vid Mellanöstern-maten i er matbutik, typ en lite starkare variant av tomatpuren) och rör om lite.

Skala 2 tomater och skär i mindre bitar samt 4 klyftor vitlök som du också skär i mindre bitar (inte för smått). I med detta i kastrullen och strö över lite chiliflingor beroende på hur starkt du vill ha det. Salta och peppra efter behag.

Ta två normalstora (inte för stora) glas med vatten och häll i. Rör om väl. Låt det koka under lock i 15-20min och koka under tiden ris att ha till.

Viola! En riktigt god middag! Riset är en historia för sig. Turkarna gör ett helt otroligt gott ris men vi kör det en annan dag! :)

Nu ska jag kolla på bilderna sen helgen!

Kram Liza


Kvällsmys

Idag blev det en massa häng i poolen och sen en tur till rethymnonstad för att äta middag vid hamnen :)

/Kim


Filmkväll

Nu myser vi i soffan och ser på Sjätte Sinnet. En perfekt avslutning på världens bästa helg <3

Kram Liza


Hemresa

Efter 30 finfina timmar i Göteborg är vi nu på väg hem igen!

Det har varit två jätte fina dagar! det enda negativa var att det regnade igårkväll men idag är det strålande sol och värme!

Vi har hunnit med Liseberg, Universeum, promenader i stan, vin i Skybaren på hotellet och mys på rummet!

Bilder kommer senare!

Kram Liza


Kim hälsar från Kreta

Vilka Goa bilder hon skickar till en! Man blir inte alls avis :)


On the road

1timme kvar till Göteborg och 2,5timme tills att vi får besked om hotell-strejken. Var ska vi sova inatt?

Det blir finare väder ju längre upp vi kommer. Fint!

Kram Liza


Dag 1

Nu sitter jag och Caner i bilen till Göteborg! Fick precis detta skickat från Kim. Kul. Här ser det ut så här. En viss skillnad. Bitter? Jag? Neeejdå! :)

Kram Liza


Framme på hotellet!

Nu däckar vi på hotellet, som för övrigt kan vara det mysigaste jag bott på! Söta rum, fantastisk personal, ska bli kul att vakna upp imorgon och utforska allt!!

/Kim


Snart flyger vi

Om en timme lyfter planet! Har redan hunnit ringa Liza och videosamtalat med My. Pirrigt!!

Nästa gång vi hörs är det i Grekland!


Sakna

Har precis vinkat av Kimme och Elin på telefonen. Usch, kommer sakna dom :(

Bara vetskapen att dom snart kommer befinna sig i en annan tidzon gör det hela mkt jobbigare. Hoppas ni får en helt underbar semester, gumman! Vi måste träffas direkt när ni kommer hem igen!

Det blir aldrig lättare när en av oss systrar åker iväg, det kvittar hur mkt äldre vi blir. Vi är ett team vi tre, och jag känner mig alltid halv när ngn inte är en cykelväg ifrån.

Själv väntar ett regnigt och kallt Göteborg på oss imorgon med ett hotell som kan gå ut i strejk imorgon kl 14. Great. Gudarna är verkligen på min sida idag :)

Skönt att min stora kärlek väntar på mig med middag där hemma så fort jag slutat <3

Kram Liza

Älskar er min fina familj <3


Min hårförlängning

Jag skrev för några dagar sedan om att jag skulle göra en hårförlängning på en Salong i Malmö. Här har vi resultatet!! Är supernöjd! Känns som jag har sjöjungfruhår :D
Har satt in håret med Keartinvax-pluppar och jag kan ha det i 4 månader ungefär vilket gör att jag kommer känna mig sommarfin hela "sommarlovet" :)

3500:- kostade det och jag gjorde det på Salong Extensionelle --> länk bredvid www.extensionelle.se
Underbar personal och ett underbart resultat! Är lite öm i hårbotten när jag ska lägga mig men det ska försvinna efter ett par dagar, annars har jag inga problem med det.


Före och Efter :)



Tataa!

Har ni frågor så skriv!
Kram
My

Dagen d

I eftermiddag åker vi! Måste äta upp alla färskvaror i kylen, lär rulla ut från frukosten..

/Kim


Dagen innan

Dagen innan, resfeber, irritation, nedstämdhet. Jag får tårar i ögonen när jag inser att jag ska åka ifrån mina systrar, klump i magen. Det går ju veckor utan att vi ses, men det blir så påtagligt när man är så långt ifrån, det känns. Imorgon åker vi och det blir en fantastisk vecka. Men avståndet känns ända in i benmärgen. Det var med blanka ögon jag sa hejdå till dom idag, en klump i halsen. Inget dåligt kommer att hända, men när man åker ifrån varandra finns alltid en risk. Jag hade inte kunnat leva utan dom. Det är min värsta mardröm, att leva utan dom.
Nåja, jag behöver nog sova bara.. Det ska ju bli fantastiskt fint att få fly verkligheten med Elin i en vecka.

Liza, My - jag älskar er!

/Kim


På väg till Kim och Elin :)

Sitter på bussen på väg till Kim och Elin! Ska säga hejdå till dem med lite fika tillsammans med Liza och Co. :)

Visar foton senare på våra goda och nyttiga kreationer!

Kram My


Mellanmål

Åh, jag har precis gjort Fattiga Riddare. Jag dör så gott det var. Försöker dock att dra ner på sockret och den kaloririka maten normalt sätt men så länge man äter med måtta får man unna sig ibland. Sen kan man alltid modifiera lite med receptet själv för att dra ner på kalorierna. Jag tog mindre socker och kanel än man ska samt använde minimjölk och drog ner på smeten lite (ska egentligen vara dubbelt så mycket än vad jag skrivit)



4 skivor bröd (jag tog osötat)
1st ägg
0,75dl mjöl
0,75dl minimjölk
smör, socker och kanel

Blanda ingredienserna och doppa brödet en stund så det hinner svälla lite i smeten. Stek i lite smör och strö/vänd dom i lite socker&kanel.

Sjukt gott!!

Kram Liza

Snart...

Börjar packningen till Grekland.. Då Grekland inte är lika fuktigt som Turkiet hoppas jag att denna skönhet kan få följa med denna sommaren istället.
Den gick på 250 svenska inne på primark i London och är nog det finaste jag äger (råkade köpa en storlek för lite men jag trycker mig i den ändå!)

Vad tycker ni??

/Kim


Mini-weekend

Jag och Caner kände för att komma iväg lite. Dagarna har känt lite extra långa och mörka och vi har haft för lite lediga dagar tillsammans. Caner jobbar alla vardagar och var tredje helg, själv jobbar jag nästan alla helger och är ledig nån vardag då och då. Detta gör att vi inte fått så mycket ledig tid tillsammans på länge. Visst träffas vi varje kväll i soffan men man får inte glömma att göra saker tillsammans, att uppleva saker ihop och inte bara "vardags-leva" ihop alltid.

Denna helg som kommer är vi båda långlediga och då beslutade vi oss för att ta en mini-weekend i Göteborg tillsammans! Caner har aldrig varit där och jag var där sist för många år sedan med systrarna så det ska bli riktigt mysigt att komma iväg!

Vi har bokat rum på Gothia Towers som ligger precis vid Mässan, Liseberg, Ullevi och Universeum. Deras Skybar verkar vara hur cool som helst!

Hade varit mysigare om systrarna hade kommit med oss dock :( Men då Mysan precis förlängt sitt hår och Kimme ska iväg till Grekland så får vi planera lite längre fram nästa gång.

Kram Liza










Fransar

Här har vi den nya skinnjackan jag budat hem från Ebay! Jag har en sorts hatkärlek för den. Den är så himla cool och häftig men samtidigt inte riktigt jag.

Älskar den verkligen! Men kanske mer på andra? Ja, det tål att tänkas på! I värsta fall är det bara att sälja den vidare igen :)

Kram Liza


Lördagens firande

Lördagen var inbokat med födelsedagsfirande av en god vän med bland annat Restaurangbesök på Lemongrass och drink drickande på lilla torg (jag drack dock inget nu när jag försöker vara nyttig).
Victoria är en jättego tjej som är jättelik mig, passar så bra ihop :) Hon blev jätteglad för Blondinbellas nya bok som hon fick av mig och Martin.


Jag och Victoria


Inne på Lemongrass och väntar på maten (kolla kinapinnarna!!)


Min helt underbara maträtt : curry satay chicken! stekt kycklingbröstfilé, wokade tärnade grönsaker, curry-sataysås.


Fina Vicke


Jag och Martin :)

/ My

Söndag

Hämtade ut ett litet litet paket som färdats från Hongkong idag. Ett öronhänge, gillar det!

Hämtade även ut en fransig skinnjacka för några dagar sedan som jag glömt att visa! Det får jag göra när jag kommer hem.

Ikväll blir det film och lite godis i soffan, mysig Söndag! Det har blivit lite för mkt gott den senaste tiden, men det är ju faktiskt helg på Fredag. Lördag med. Och Söndag är ju röd dag :) Ja, ju huxflux så är halva vecka helg! Men det är mysigt det med. Nya tag
Imorgon!

Kram Liza


Ps

Innan någon börjar påpeka så är det inte ris på nedanstående bilder, utan bulgur och mathavre! :-) skriver på mobilen och det är omöjligt att redigera ett inlägg i efterhand. Iaf på blogg.se-appen. Någon som vet hur man gör?!

/Kim


Mat

Började veckan med att sluta med kolhydrater, all onödig pasta, bröd, ris etc.. Bara nyttigt och bra saker skulle min kropp få! Igår fick jag en dipp, som ni kan se på sista bilden. Men helger äe heliga!

/Kim


Kvällens firande

Ska fira en god vän ikväll med restaurangbesök och förmodligen lite dans. Det är alltid lika roligt att ha en anledning att klä upp sig.

Kvällens outfit fick bli en svart "klänning" (eller vad det nu är) med ett flätat band i midjan. Klänningen kommer från Gina Tricot.







/ My

Shopping

Hittade detta halvt genomskinliga linne på H&M idag. Får egentligen inte handla för mig själv mer denna månaden men hade ett presentkort som man fick från H&M för någon vecka sedan fyllt med 50:- som jag använde. Plus minus noll :)



H&M 50:-

/ My

Rethymnon

På torsdag åker jag och Elin till Grekland, rethymnon. Ska bli helt Underbart! Kommer dock sakna mina systrar fruktansvärt mycket! Har för mig att hotellet har wifi så vi kan facetima och smsa :)

Har någon av våra läsare varit i rethymnon eller närheten? Vill ha tips! Förutom bad, sol, middag vid hamnen är jag väldigt sugen på något museum eller något i den stilen, utgrävningar etc. Har på senare tid blivit väldigt intresserad i historia, konst och dylikt! Kom väl med åren ;)

Kram! /Kim


Middag

Till Lunch så fick det bli detta nyttiga. Som sagt så äter jag vilket kött som helst, jag rubbar inte min köttkonsumtion (spec inte nu under grilltider :))



2 st röda pölsekorvar
Rotfruktsmix (finns på Willys färdigblandade 1 kg för ca 12:-)
Tomat, Gurka och grön paprika
någon tomatdressing

Nu är jag määäääääätt som en plätt!

/ My

Solning på innergården



Har precis kommit in från en underbar solstund ute på gården.
Det är första gången jag solat där nere och har länge bävat över att inte ha en ordentlig innergård med grönska. Slutsats efter att ha suttit där nere är dock bara positiv (dock måste jag tvätta de få utemöbler som finns där..) men pga de höga husen runt om så blir det tropisk värme där jag sitter, det kommer ingen vind och de bästa soltimmarna träffar en, perfekt!

En underbar äldre granne kom ner och gjorde mig sällskap. Vilken guldklimp han är! Morbror till den kända skådespelaren Johannes Brost faktiskt och väldigt musikintresserad. Jag, han och Martin satt och pratade säkert 1 timme. Min tvättmorgon förvandlades plötsligt till en underbar förmiddag :)

/ My

Dagens nyttiga lunch

Omelett med nötter och citronvatten :)

2 ägg blandade med hela linfrön (för mättnad) och lite turkisk krydda för smak.

1 handfull valnötter och pumpakärnor.

 

Gott gott gott och nyttigt!

/My

 


Loreal absolut repair

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sedan sa att jag köpt Loréals Professional-serie absolut repair? :)
Jag skulle testa den för mitt torra och lite slitna hår. Ett riktigt proffsigt schampo är alltid lyx!

Jag kan säga såhär, att jag kommer aldrig mer gå tillbaka till något annat. Känslan som håret får av detta shampo är helt makalöst! Som min frisör sa så ska ett schampo aldrig löddra när man tar det i håret, det är bara ett bevis på att det torkar ut håret och förstör det. När jag tar i schampot och sköljer ur det så känns det jättebra, när jag sedan tar i hårinpackningen (intensivkuren) så känns det riktigt bra! Mitt hår har aldrig mått så bra som efter den inpackningen, vilken känsla!




Min frisör sa att jag måste köpa Balsam'et och ett leave-in serum som man tar i efter schampo-inpackning-balsamet innan den 4'e juni, då ska jag nämligen göra en hårförlängning med keratinvax och behöver ta hand om mitt nya hår riktigt ordentligt :D

Är så himla glad över min tid den 4'e att dagarna känns så himla långa fram tills dess. Längtar verkligen jättemycket! Har bara haft clip-in's i mitt hår innan men nu ska jag få testa på att ha det på huvudet varje dag, behöver verkligen ta hand om det då för att det ska se bra ut och Loréals produktserie absolut repair ska vara riktigt bra för det.

Ska självklart visa före och efterbilder för dem som är nyfikna :)

Ett sista tips är www.nordicfeel.se, de sistnämnda varorna beställde jag igår klockan 16:00 och jag fick dem IDAG klockan 09:30, hur galet är inte det? Och jag hade en normal postgång och frifrakt. Har bara positivt att säga om dem, riktiga pärlor!

/ My

En Dagens

Fredag Fredag! Även om jag jobbar hela helgen är det ngt speciellt med Fredagar. Folk knökas i Gallerian, många går med en Systembolaget-påse i handen, folk inhandlar gott inför Fredagskvällen och stämningen känns alltid lite lättare för att det snart är helg...

Konstigt det där, en påse godis och ett glas vin kan kännas så mycket mysigare på en Fredagskväll än en Måndag. Får ändra det dära. Att införa helg-känslan en vardag hade gjort veckan så mycket mysigare och mindre lång.

Jag har precis hämtat ut ett par jeans jag vunnit på Tradera. Det är alltid et lotteri när man handlar jeans man inte kan prova innan. Jag har gått ner rätt mycket i vikt vilket gör att jag inte längre vet vilken storlek jag är. I huvudet är jag fortfarande samma som för 6månader sedan men fysiken säger ett annat. Märkligt hur lång tid det tar för hjärnan att vänja sig.

Jag älskar dom! Dom är perfekta och sitter verkligen som en smäck! Jag var ute efter lite högre midja då jag är allergisk mot när man ser trosorna när man böjer sig ner. Det finns inget värre! Sen är det himla snyggt med högmidja också!







Jag matchar det enkelt idag med ett vitt linne bara, keep it simple.

Nu ska jag glimta lite på American idol-finalen (är typ två veckor för sen) innan det är jobbdags!

Kram Liza

RSS 2.0