Tips till alla som ska packa i sommar





/Kim

Ungefär såhär känns det ibland

(ok väldigt ofta)
Har ägnat timmar åt att titta på Jenna marbles, hon kan vara den roligaste jag vet.
Såhär känner jag alltför ofta..tyvärr



/Kim

Längtan

Åh, längtan bort från kalla Malmö är otrolig just nu. Från att ha pendlat varje månad till underbara Turkiet till att bara få besöka landet max 2 ggr per år är en helomvändning. Dock finns det inget mer underbart än att vakna upp brevid min ängel varje dag och få pussa honom god natt varje kväll. Men längtan till vårt andra hem känns väldigt påtaglig just nu...


Jag skulle ha gett allt för att sitta på en båt i solen med mina systrar och vår fina turkiska familj och bara känna de salta vindarna i håret, doften från havet och bara vara tillsammans...














Kram Liza

Tv-klocka

Har precis hämtat ut ett litet paket från Hongkong. Älskar den! Den känns galet Vintage och riktigt lyser i färgerna.

Ska bara förminska den lite, den var rätt stor runt handleden.

Fick ge 25kr för den. Bara Ebay:a "Tv logo clock"

Nu blir det styrelsemöte!

Kram Liza


Matkassen

Var och handlade lite nyttigheter på Willys, är verkligen otroligt taggad på detta. Nu ska jag må bra!



Från vänster till höger:
- 12 pack ägg
- Grönt Te (innehåller fettförbrännande ämnen)
- Hela Linfrön
- Kanel
- Valnötter (Nyttigaste nöten, mer info längst ner)
- Pumpakärnor
- Avokado (Jättebra fett)
- Kycklingfilé
- Lätt Fil 0,5% fett
- Havregryn (Nyttig, billig, mättande frukost!)
- Rotfruktsmix (Istället för potatis, ris, pasta i vissa maträtter)
- Citron
- Banan
- Gröna paprikor (Nyttig och inte lika söt som Gul och Röd)

Valnöten - Den innehåller dubbelt så mycket antioxidanter som någon annan nöt. Den är fullproppad med Omega-3 och innehåller den nyttiga polyfenolen ellagsyra som även bl.a. finns i granatäpplen, hallon och jordgubbar. Ellagsyra är bra för immunförsvaret och skyddar mot cancer. Enligt nyare rön innehåller valnötter även hormonet melatonin som behövs för vår sömn. Valnötten innehåller bl.a B-vitamin, bra med E-vitamnin, järn, kalcium, fosfor, magnesium och zink.

/ My

Big no no's

Jag tänkte att jag skulle lista vad jag själv har valt att sluta äta nu för att nå mitt mål (Kom ihåg att detta är helt individuellt) Jag har valt att ta till lite knep även från LCHF, min egna blandning alltså:

- Pizza, Hamburgare etc. Ingen snabbmat mer för mig, det är inte bra för mig och det ger en bara ångest i efterhand både i studentplånboken och i magen då magen hade mått bättre av annat. Ha alltid en frukt och vatten i väskan om du skulle bli akuthungrig.
- Ingen läsk (ibland pepsi max, cola zero) men ingen vanlig läsk. Sen är jag mycket mer för Ramlösa som tur är.
- Ingen juice! Jag älskar äpplejuice men det innehåller så otroligt mycket tillsatt socker och är minst lika farlig som läsk.
- Ingen ris, pasta, vitt bröd. Jag vet att detta är jättesvårt men det finns så mycket annat alternativ, quinoa, goda sallader, stekta rotfrukter som morötter och wokmix att ha till köttet under middagen. Kokt potatis är dock det som är bäst för mitt mål så några goda potatisar äter jag ibland.

ex:
100 gram potatis ger ca 75 kcal och 1 "normalpotatis" väger ca 70 gram. En "normalportion" innehåller ca 175 gram vilket då skulle ge ca 130kcal.
1 portion pommes frites i ugn (3% fett), 175 gram, ger ca 290 kcal.
1 portion storpommes frites på Mc Donalds på ca 136 gram, ger 440 kcal och 22 gram fett.
Så jag kör inte en hel LCHF-metod då jag finner att jag behöver dessa ingredienser, jag väljer dock de bästa alternativen för mig. Så iväg och köp mycket potatis nu! Nyttigt och billigt :)

- Inga chips eller glass, är ingen chips eller glassmänniska iheller ändå. Och om det ska vara glass så tar jag gärna en svalkande isglass!
- Jag får lov att äta godis men dock bara på helger och max 2 hg (ca 20 kr).
- Jag får även lov att äta choklad men bara mörk 70% choklad som jag lärt mig tycka om. Måste tipsa om mint-smaken, mums!
- All form av kött äter jag, det är tillbehören som jag väljer till ett annat alternativ. Stek det dock gärna i olivolja som är bättre än smör.
- Byt ut creme fraiche och alla andra tjocka dressingar mot en mager turkisk yoghurt. Att blanda en sallad av gurka, tomat och andra grönsaker i lite turkisk yoghurt blir jättekrämigt och gott!
- Ha alltid vatten hemma! Det är bra för kroppen och släcker törsten. Drick vatten till alla måltider, det är så gott! Ha även citron i om man vill eller drick te (gärna grönt).

Jag kommer säkert komma på mer senare, då fyller jag bara i listan efterhand. :)
Ett sista bra tips är iafl att ALDRIG ha godis och annat sött hemma i skafferiet, man blir mer benägen att gå ut och bli busig då.

Hoppas detta har kommit med lite ideer till er :)
Som sagt detta är bara mina egna val och känns det inte bra att utesluta något så gör det inte heller då utan bara skär ner portionen på det.

Kram
My

Ledig

Idag är jag ledig och planerna för dagen är inte så många. Jag ska en snabbis inom banken för att binda lånet vi har på lägenheten, städa hemma, storhandla med systrarna och fixa med middagen. En mysig ledig dag som dock inte innefattar ngn sol!

Linnet jag har på mig är från Gina Tricot och jag älskar det! Jag såg det på Mysan för några dagar sedan och köpte ett likadant i rosa (hon har ju den i orange) man känner sig så somrig i starka färger! Gina Tricot har verkligen lyckats denna säsong, en himla massa fint!

Nej, banken var det ja! :)

Kram Liza


Hälsotips

Jag tänkte börja med ett tips till hur man känner att man har kontroll över sin kost.
Jag är ingen frukostmänniska men vet att man måste äta frukost och att det är ett viktigt mål under dagen.
Jag har valt att äta Frebaco's Havreringar med Jordgubbar och Hallon som frukost varje morgon i ca en månad. Jag vill känna att jag har kontroll över vad jag äter, att det är nyttigt, är mättande och bra för kroppen. Jag vill även kunna veta exakt vad jag ätit på morgonen utan att behöva fundera, på så sätt känner jag att jag har kontroll. Detta är ju såklart väldigt individuellt och alla har kanske inte samma behov som mig.
Många som hör detta kan ju tänka att "blir man inte trött på att äta samma sak varje morgon?" och sanningen är faktiskt den att flingorna innehåller inget socker (förutom den naturliga sötman i jordgubbarna) så det är en väldigt naturlig smak av havre som inte ger någon speciell smaksensation, detta gör att det utan problem går att äta varje morgon. :)




Frebacos havreringar är gjorda av enbart naturliga råvaror och innehåller många nyttigheter som gör kroppen gott. Den är rik på kostfiber och innehåller hela 64% fullkorn från både havre och vete.

Innehålldeklaration
Havreringar 95% (fullkornshavremjöl*, fullkornsvetemjöl*, vetemjöl, kornmaltextrakt, salt), frystorkade hallon 2,5%, frystorkade jordgubbar 2,5%.
*fullkorn

Lägg märke till den korta innehållsförteckningen! :)

Till flingorna så har jag vanlig mellanmjölk, oftast en banan och vatten med pressad citron i för att sätta igång magen. Citronvatten på morgonen sätter fart på förbränningen!

Glöm inte att äta tills du känner att du är mätt, det är ju trots allt jättenyttigt.

Kram My


Hälsotips

Ja, då kör vi med lite Hälsotips! Ska bli roligt att skriva faktiskt, tror det kan peppa även mig själv med att skriva ner det.

Jag tänkte börja med att förklara att jag just nu vill må bättre inombords och även bli mer slimmad i min kropp. För att bli mer slimmad så krävs det såklart att man går ner lite i vikt (oundvikligt). Jag kommer att detoxa och detta kommer resultera i en viktnedgång, ni ska dock veta att detta är inte kommer att bli en bantningsblogg med ohälsosamma val, tvärtom! Jag vill må bra och se bra ut, kort och gott. Jag vill inte att ni ska uppfatta mig fel med detta då det är ett väldigt känsligt ämne.

Alla som är med får jättegärna vara med i detoxen! Tillsammans kämpar vi! Och kasta vågen, jag kommer aldrig väga mig under hela proceduren då det är inte siffror jag är ute efter. :)

Första tipset kommer senare idag, nu ska jag ett kort ärende till frisören.

Ha det bra!

Kram
My

Brämmhults juice

För att småfira min klarade tenta så ordnade jag en liten spakväll här  hemma med peeling, hårinpackning etc för att riktigt lyxa till det :)

Sedan stack jag ner till Ica för att unna mig en god smoothie och fruktsallad (Äpple, Päron-bitar).





Måste tipsa om denna otroligt goda smoothie!
Då jag har börjat ett nyttigare liv med lite hälsosammare val i vardagen så letar jag runt efter de bästa råvarorna för kroppen. Denna hittade jag i kyldisken. Innehållet är kort (så ska det vara om det är bra) och den innehåller endast krossad frukt och INGET socker eller konserveringsmedel. Det är ofta genom korta innehållsförteckningar som man ser om maten är bra eller dålig. En annan positiv sak med juicen är att den faktiskt endast innehåller 60kcal per 100 ml.

Har en himla massa för mig nu med min hälsosammare livsstil, kanske ska lägga upp några tips på bloggen? Säg till om ni vill att jag ska skriva om det.

Sov gott!
Kram
My

Regn

Usch, nu är det verkligen höst! Vad tråkigt när vädret skiftar så där! Men vi har ju haft två fina fina veckor och jag har haft underbart väder alla mina lediga dagar så jag ska inte klaga!

Jag trotsar dock vädergudarna och inviger mina nya fina solglasögon som jag fick i present av min fina familj <3

En annan sak dom också köpte till mig var dessa mirakeldropparna som gör underverk för torrt hår! Bara ta några droppar i handflatan och massera in i håret. Mitt hår fick sig ju en rejäl dust efter att jag blekte det så jag tar lite varje dag så att det inte ska torka ut helt!

I övrigt drömmer jag mig långt bort från Sverige. Jag har planerat nu 3 sommar fram vad vi ska göra, haha. Längtar så jag spricker! Först ut är en helt underbar resa med systrarna (och respektive) som går av stapeln nästa sommar! Längtar!!

Först - jobb!

Ha en skön dag!

Kram Luza


Jjjaaaaaaaaa!!!!!!

Jag klarade sista juridikTENTAN!!!!!!!!!!!! €&@@)(/,?€&&@&7)?;4,:2()€

Jäklar vad glad jag är!!!

 

/ My


120529

Hade en underbar dag igår i skolan!
Satt på Lunds Torg och väntade in mina kära klasskamrater innan vi skulle bege oss till Socialförvaltningen för att få feedback på vår utredning. Feedback'en var jättebra och vi kunde lämna in den en timme efter och publicera.

Nu har man bara en halv grej i skolan kvar innan det är sommarlov!!!!!!! woho
/ My








Nivea



Måste tipsa om denna produkt från Nivea :)
Jag hade ett dilemma för inte så länge sedan, nämligen att jag ville vara lite brun i ansiktet (utan att lukta unken brun-utan-sol), vara ute i solen utan att bränna mig eller bli röd och så ville jag skydda min hy från farliga uv-strålar. Trodde inte att denna produkten fanns för detta priset men ack den som ger sig, hehe!

Niveas sun lotion har en lätt brun nyans samtidigt som den skyddar ansiktet med skyddsfaktor 6. Helt perfekt! och den kostar bara 60:- på Kicks just nu.

Dock måste jag tipsa om att ha högre faktor när man ligger och pressar på stranden eller liknande, en 6a är inte så hög att ha på sig då. :) Men för turer i stan och promenader så är den perfekt!

/My


Måndag

Det var en lite för bra bok, är alldeles bränd! Att man aldrig lär sig.. Men ska bli 13 grader imorgon så det var sista chansen.
Det gör mig inte något för om lite mer än en vecka blir det en sista minuten med Elin. Vi har hittat grekland, Bulgarien, Mallorca.. Har ni tips om någon av länderna?

Nu blir det dusch och powernap! Skönt med lugna dagar. I helgen blev det shopping, Eurovision och samtidigt firande av lizas födelsedag (grattis igen lisen!) och massa tidiga morgnar. Helgerna är till för att vila ut.. Eller?

Kram!
/Kim


Måndag

Det är vardag, sol och jag är ledig!! Cyklade snabbt ner till stranden. Så skönt! Nu blir det massa läsande! Liza kommer sen och ansluter.

Kram! /Kim


Världens bästa

Åh, vilken rolig kväll det var igår! Vi drack Mojitos, dansade, spelade spel, hejade på Sverige (som för övrigt totalt klassade ut Europa) och sjöng till 03:30 igår!

Det var så kul att jag inte tog en enda bild på hela kvällen. Kan dock visa en bild precis innan gästerna kom och en bild precis efter att alla gått, haha.

Tack min perfekta familj! Ni är bäst <3 Utan er är jag inget!

Nu blir det frukost på Subway!

Kram Liza

 

 


Schlager

Detta fick det blir ikväll, slängde dock på en vit kavaj över i efterhand. Bästa fyndet jag har gjort på rean någonsin detta året! Visar senare

Vi hörs efter ikväll! Ha en fin kväll!

/Kim


Färdig!

Nu ska jag på Schlagerfest hos Liza! Ska bli en helt underbar kväll!!

Kram
My






Underbar dag igår

Igår hade jag en underbar dag i stan med Kim och Elin. Vi började med att träffas klockan 9 på morgonen för att äta Espresso House-frukost i solen. Is-chai med scones och apelsinjuice, gottis!
Sedan begav vi oss i alla möjliga affärer och avslutade det hela med att sola i Kungsparken.
Röd och trött slutade kvällen klockan 23 med att man slocknade i soffan. :) Fler sånna dagar tack!





My

Testar den nya Rembyfunktionen.


Lördag

Här kommer en Dagens innan jag beger mig mot jobb ett par timmar!

Ikväll blir det schlagerfest här hemma med buffé, tårta, godis, lekar, drinkar och självklart melodifestivalen!

Kram Liza


shoppingfynd

Lägger upp en liten outfit från idag, jag med :)
Detta blev inhandlat igår när jag var i stan med Kim och Elin. Är jättenöjd med allt!




Linne - Gina Tricot
Shorts - Bik Bok

Ha en bra dag allihop!

Kram
My

Dip dye

Det var Dip dye jag försökte ge mig på igår! Det var faktiskt inte så svårt som man kan tro! Jag var grymt nervös då jag ju måste bleka håret för att kunna färgsätta det och jag har aldrig nånsin blekt mitt hår. Det går liksom inte att ångra efter :)

Dock är det ju lättare som mörkhårig då det bara är att köpa en
Mörkbrun färg igen om allt skulle skita sig så jag tog det rätt lugnt ändå :)

Jag You Tube:ade runt en hel kväll för att hitta det bästa tipset på hur man
Lättast gör det och fann rätt bra videos.

Jag köpte en blondering och en
Knall röd färg på Åhléns och gjorde mig redo. (vill ha rött Dip Dye, tror det kan va snyggt som mörkhårig)

Först flätade jag håret i två flätor och markerade ut med hårsnoddar vart jag ville ha håret ljusare. Jag ville att håret skulle tonas långsamt uppåt (vill Inte ha en skarp övergång) så jag gjorde det i tre etapper.

Först färgade jag nederdelen och efter ca 16min krämade jag in mitten partiet också (tog nu av snoddarna och kammade in krämen så att det inte blir en markant gräns) Efter ytterligare 14min tog jag lite kräm högst upp, kammade igenom allt håret och väntade 8min till innan jag tvättade ur det.

Voila! Gillar det! Har dock inte färgat det rött ännu. Ville vänta lite och låta håret vila efter blonderingen! Kanske imorgon!

Visar resultat då oxå!

Kram Liza


Fredag

Imorse gick jag upp vid 7, bakade och förberedde inför imorgon, städade och färgade håret! Vid 12 var det dags för jobb så det var skönt att ha några timmars pysslande innan jag var tvungen att bege mig!

Resultatet kommer senare! Första etappen är gjord. Vad tror ni att jag gjort ? :)

Kram Liza


Fredagskläder

Nu blir det frukost och stan och sedan solning med Elin och myran. Detta fick det bli idag! Köpte en vit väst på ebay förra veckan med tillhörande vita höga linnebyxor. Ser ut som folkkläder när man har båda tillsammans så fick bli västen idag bara.

Vi hörs sen!/ Kim


120525

God morgon Bloggen!
Ska strax möta upp Kim och Elin för att äta frukost i stan :) Lär bli en solig och varm dag här nere igen, wiho!
Ha en bra dag!
/ My




120524


En underbar morgonpromenad i vackra Malmö. Tog promenaden genom Kungsparken för att komma till Stadsbiblioteket där Amanda och ett grupparbete väntade.


När jag kom hem så panik-ringde jag pappa, "PAPPA KÖP EN FLÄKT TILL MIG SNÄLLA", hehe.
10 min senare så stod han nedanför min port med en fläkt till mig. Tack älskade papps.


Spanade in mina axlar och blev sur på mig själv att jag brännt mig. Alltid samma visa varje gång. När ska man lära sig?


Blev ett snabbt besök inom Apoteket hjärtat (Tycker de har bäst priser och utbud). Blev en solkräm och den klassiska feta krämen "Helosan". Helosan fungerar till alla problem-områden där man är jättetorr. Mina händer, fötter och ben brukar alltid bli jättetorra. Jag och Liza har samma problem med jättetorr hud på vader/smalbenen. Life savers!

Nu ska jag kurera mig.

Kram
My

Accessoar

Hämtade förresten ut ett litet paket med en ring i från Ebay nyss. Det har farit ända från Hongkong. 10kr fick jag betala för den. Älskar den!

Kram Liza


Möllan

Nu har jag precis varit på Möllan och inhandlat diverse drink-grejer inför Lördag! Senare ska det bakas och förberedas lekar och dylikt - men först - lite park-solning!

Kram Liza


Malmö

Mitt fina Malmö börjar somna in, och så även jag. Här kommer min utsikt!

Godnatt bloggen


Onsdagens

Soliga dagar, jobb och sista tentan tar sin tid. Det är helt fantastiskt ute och jag jublar över det faktum att jag kan ta fram sommargarderoben! Har saknat så mycket plagg!


Loreal absolut repair schampo

Har bestämt mig för att grundligt ta hand om mitt stackars hår nu :)

Har väldigt torrt och slitet hår och har gogglat runt mig i säkert en timme nu för att hitta något bra och prisvärt. Överallt så läser jag om Loreals serie "Absolut repair", den har blivit så hyllad att jag inte kunde låta bli att klicka hem ett schampo och intensivkur (inpackning). Fick de ganska billigt också på NordicFeel

http://www.nordicfeel.se/brands.aspx?brand=Lor%C3%A9al&category=H%C3%A5rv%C3%A5rd&sex=Dam

 

Nu väntar jag spänt på att få hem det!

Hoppas det funkar även för mitt problemhår :D

 

/My


Eurovision song contest-favorit



Sitter och tittar på den första Semi-finalen till Eurovision song contest och har redan hittat min favorit (efter Loreen såklart).
Många har skrattat åt Rysslands bidrag men jag kan inte låta bli att digga till denna härliga låt!

"Paaartii for everybody, come on and dans!" denna svengelska mening har fastnat i mitt huvud.

Heja de ryska söta gummorna!!

/ My

Sol

Malmö är underbart när det är sommar!

Sitter och lunchar vid vattnet under en 27gradig sol. Snart är det dags för jobb igen!

Kram Liza


Sista dagarna i skolan!

Det bästa med att man får välja sina egna lektionstimmar är att man kan välja vart man vill sitta :D

Ha en bra dag i solen allihop!

/My

 


Sol

Åh, vilket underbart väder det har varit idag! Typiskt att man ska jobba när det råder 26grader utanför!

Gårdagen var hur mysig som helst. Sol, systrar, en park och god mat, det kan inte bli bättre! Hoppas inte att värmen överger oss nu!

Nu ska jag fortsätta planera schlagerfesten på Lördag!

Kram Liza


Ögonbryn

Fick en kommentar av en läsare som undrade om vi kunde göra en ögonbryns-tutorial. Saken är den att jag är egentligen ingen hejare på att göra ögonbryn, mina egna ögonbryn är ganska tjocka och det enda jag gör är att fylla i den med denna ögonbrynspenna från H&M (Light brown, heter den. Tar aldrig den mest mörka, blir för skarpt då). Mer fancy än så är det faktiskt inte.
En sak som jag gör dock är att jag istället för att göra runda former på mina ögonbryn så gör jag de mer skarpa och rakt, tycker det är lite fräckare :) Bild finns nedan hur jag menar.

Kram My




Trevlig Söndag!

Det blev en perfekt start på morgonen. Vi vaknade vid 9, gick till Konsum och köpte med oss croissanter, yoghurt och juice och satte oss i den redan smockfyllda parken under solen!

Det är nu över 25grader och molnfritt! Underbar Söndag! Nu är jag i full sjå att förberedda för en grillkväll med systrarna!

En helt perfekt Söndag! Sol, värme, grill och systrar <3

Kram Liza


Dip dye för en kväll

Igår tog jag hårmascara på topparna och fick plötsligt dip dye. Om man skulle göra det på riktigt???
Fint var det iaf, men tog tid! Mascaran finns att köpa på hm, Åhléns, kicks etc.

/Kim


Lördag

Efter att ha vandrat på Malmös museum i 4 timmar ligger man däckad hemma i sängen. Vi hade en riktigt fin dag! Såg en massa roliga, skrämmande, intressanta och fina grejer!

(bilden nedan är en blandning mellan My och mig! Rolig spegelgrej på Malmö museum!)

Nu : powernap, middag och piffning gör kvällens födelsedagsfest med utgång.
Vi hörs sen!

Kram/ Kim

 


Frukost

Nu sitter vi på Ikeas Restaurang och äter frukost, efteråt beger vi oss mot Malmö Museum för att kolla lite utställningar.

Ha en skön Lördag!

Kram från oss

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/224690/images/2012/pic_203184925.jpg" class="image">


Outfit

Ett försök till en outfit :)
Kim och Liza är ändå väldigt flitiga med att ta en outfitbild, men jag har så svårt för att hitta en bra vinkel, ha några fina kläder att visa etc etc. Fick bli denna tröja som jag handlade igår med Kim i stan. Den kommer från Gina tricot.


Halsbandet är från Liza, har en känsla att den är från Ebay :)


Transparent rygg. Helt lagom transparent för mig, brukar annars vara väldigt kräsen när något är genomskinligt.



Nu ska jag snart träffa systrarna för en heldag!

Kram My

Fredag

Nu har vi hunnit avverka lunch, stan och middag. Nu blir det filmmys med täcken i soffan!


Fredag

Ännu en uppdatering från jobb. Jag har hört att vädret är underbart utanför gallerian. Typiskt att man ska jobba när det är sol!

Längtar till en fin systerdag imorgon med frukost, glass och kulturella inslag :) jag har sån hemsk syster-abstinens idag!!

Här är jag idag med kjol och linne från Gina Tricot.

Kram Liza


Avicii 16/5-12

Avicii på Malmö arena 16/5-12. Allting var inne på Malmö Arena (där jag dessutom jobbat i deras café för nästan 1 år sedan). Mycket mycket mycket folk! Jag som tycker om folk tyckte nästan det var lite för mycket så jag och mina tjejer sökte oss till sidorna längst bak. Så länge man kunde höra musiken och ändå få känslan så var jag nöjd.

Konserten var från 01:00-03:00, med förband från 22:00. Det som jag tyckte kunde varit lite annorlunda var att avicii kanske pratade eller sa någonting, kanske en presentation. De kunde även spelat lite mer av hans låtar och inte så mycket radiodängor. Men allt som allt så var kvällen kanon! Inte minst för att den var med underbart sällskap :)


Jag och min fina vän Amanda.


Mot slutet när vi gick hem.


Roxanne, Arbana, Amanda och jag.


Här är en video från hur det var på dansgolvet/ståplatserna. Det är inte min video, mina video sprakade för mycket.

Betyg : 3 av 5

Jag älskar House-musik! Lyssna gärna på min ständigt uppdaterade house-lista på spotify. För att lyssna på den tryck --> HÄR. (dumma länken är vit.. inte fixat ännu haha)

/ My

:)

Jag innan Avicii i Onsdags. Less is more, eller hur man nu brukar säga :)




Tvättdags!

Efter att Martin varit sjuk så kände jag att jag skulle tvätta (inte bara påslakanen) utan även täcket och kuddarna. Sagt och gjort, trodde jag.. Det var lite svårare än vad jag trodde.
När jag tog ut täcket så var tvättlapparna så blekta att jag knappt kunde se vad det stod på dem. Efter många om och men så kastade jag in både täcke och kudde (duntäcke och dunkuddar/microfiberkuddar) i tvättmaskinen. 60 grader med tvättmedel och sköljmedel. Läste på någon hemsida att man skulle ha något speciellt tvättmedel och absolut inte sköljmedel men då var det redan försent, och för att vara helt ärlig så känner jag inte någon skillnad alls nu i efter hand.

När jag tog ut täcket så vägde det 50 kilo och var tunnare än en servett, haha! Jag blev livrädd, mitt favorittäcke ju. Jag torktumlade det och kuddarna, obs ta 2 st torktumlingar!! Det tar tid för alla fjädrar att torka och fluffa ut sig igen. På bilden jag visar här nere så har jag bara torktumlat en gång och då är fjädrarna fortfarande fuktiga och samlade i klumpar i sina små tygrutor. Ett annat tips är att lägga i tennisbollar (ca 3 st) i torktumlaren medans du torktumlar, detta gör att dessa klumpar av fjädrar sprider sig och fluffar upp.
Jag hade inga tennisbollar hemma denna gången så jag tog faktiskt en pet-flaska, haha! Ta en som det bara har varit vatten i, noga ursköljd och med korken på, helst inga dekaler heller. Det funkade som sagt jättebra med det man har hemma.

Nu njuter jag i mitt varma och fluffiga täcke. Ska nog vila en liten stund nu, ser ju så inbjudande ut!

Kram My




"Bakfylle-mat"

Iförrgår så var jag ju ute och såg Avicii (inlägg om det kommer senare). Igår passade jag då på att göra den ultimata bakfylle-maten, Hamburgare! Egentligen så var jag inte ens bakfull (dricker inte så mycket längre) men dessa cravings som kommer efter något onyttigt är oundvikliga!






Färdiga Hamburgare a la My!
Jag har en svaghet för remoulad så dessa har remoulad istället för ketchup och hamburgardressing :)

Mumsfillibaba!

/ My

Härliga fredag

En liten snabb outfit innan jag drar mig till jobb! Efter jobb blir det lunch, stan, middag och kväll hos mysing!

Uppdaterar under dagen! :)

Kram / Kim


Dokument inifrån

Alla har en timme över, och den timmen tycker jag man ska spendera åt att titta på den här.



(bild tagen från Hanapee.se)

/Kim

Frukost

Idag vaknade vi redan vid 9 och beslutade oss för att ta en frukost på Ikea :)

Inte bara det att det kostar endast ca 20kr för en full frukost med bacon, ägg, köttbullar, pannkakor, bullar, yoghurt, pålägg och dricka, det är riktigt gott med!

En timme senare befann jag mig åter på jobb igen och ska spendera dagen till 17 här.

Vill också shoppa!! Säg till om du hittar fina grejer på Ebay, Kim!

Kram Liza


Garderober man vill plundra

Det är torsdag, jag är ledig -- och extremt shoppensugen.

GE MIG!

 



/Kim

14

Det finns inget bättre än att komma hem 14:00, värma mat och sätta sig och titta på Malmöpolisen på svtplay. Jag vill inte veta hur mycket tid jag spenderar framför datorn just nu, pluggar jag inte så tittar jag på svtplay, tittar jag inte på svtplay så tittar jag på serier (pretty little liars, glee, new girl, games of thrones, vampire diaries, once upon a time, revenge, american horror stories, the walking dead), eller så tittar jag på film. Men det är så kul!

Har ni tips på några bra serier?

På fredag ska jag jobba till 13 och sedan ha en heldag med min fina mysing, tror det blir ett avsnitt av games of thrones där med :)



/Kim

Dagens

Här har vi mig idag med en jumsuit som säkert inte är så modernt denna säsong men den är så skön så det struntar jag i! Känns som att jag går runt i en pyjamas på jobb.

Lyckades även matcha BH med armklockan helt omedvetet :)

Kram Liza


Ikväll!

Det ska bli så otrooooligt roligt ikväll!
Klockan 22:00 så slår portarna upp på Malmö Arena och där stiger ingen mindre än en utav världens bästa House-dj Avicii!!!

Kommer bli riktigt härligt att stå där inne med tusentals andra fans och lyssna på hans otroliga musiktoner med högtalare som levererar ett ljud man bara kunnat drömma om att ha hemma :)

Gud vad jag längtar!!
Ska dit med min vän Victoria och tjejer från min klass.
Wop woop!

/ My






Onsdag

Älskar morgonar när man får tid att ta det lugnt, sitta med tvn i bakgrunden och surfa runt lite innan det är dags att bege sig mot jobb. Jag har blivit en riktigt morgonmänniska de senaste åren. För bara några år sedan kunde jag vakna 15minuter innan jobb och snabbt sätta mig på cykeln ner till stan. Nu älskar jag morgonar. Vaknar gärna 2 timmar innan det är dags att bege sig, se på tv, äta frukost i lugn och ro, kolla bloggar...

Igår blev det en lång dag. Först jobb till 19, sen styrelsemöte till 21, en väldigt sen middag vid 21:30 och sist en film i soffan innan jag stupade i säng.

Vi såg In Time, med Justin Timberlake. Vet kanske inte om han är den bästa skådespelaren jag sett men filmen var jätte bra! Jätte fint budskap och historia. Grymt spännande också! En film helt värd att se!

Nu blir det lite frukost innan jobbet kallar!

Kram Liza





Hundraåttio

Efter en heldag med 6 timmars uppsatsskrivande, 3 timmars fika med tjejerna och plugg hemma stupar jag i säng. 08 ska jag sitta på jobb imorgon, phu! Tur det bara är till 13. Sen ska jag hem och njuta av ledigheten. Läsa böcker, se på svtplay. Livet är fint!

En dagens från idag:

/ Kim


Tisdag

Efter en lång jobb-helg är jag nu tillbaka på bloggen igen! Ibland är det svårt att hitta saker att skriva om när man bara befinner sig antingen på jobb eller hemma.

Jag planerar just nu en liten schlagerfest med systrarna. Ska bli jättekul!

Här har vi mig idag.

Kram Liza


Måndag

Efter en fin helg fylld av utställning, thaimat, Lund, bio, sovmorgon och fika hos en vän som nu blivit vår granne var det dags för vardag, jobb och plugg efter jobb. Usch vad helgen går fort!
Men det är fint med rutiner, allt faller på sin plats.. Och helgerna blir tusen gånger finare

/Kim


Söndag

Nu börjar jag äntligen se ett slut på mitt veckoplugg! Imorgon är det den 7 timmar långa tentamen om sociala lagar och bestämmelser. Väldigt intressant tenta när man tänker efter, handlar om precis det jag vill jobba med, att hjälpa och omhänderta barn som far illa. :)

Har pluggat varje dag MINST 6 timmar, längesedan jag var så ambitös. Men det är så härligt att göra något viktigt om sina dagar.

I fredagskväll och igår kunde jag dock koppla av. Igår gjorde jag nästan ingenting faktiskt, inte för att det var Lördag utan för att jag blivit sjuk (Elin som smittat mig hehe).


Blev mycket Te med honung (=bästa för min hals) och serietittande.
Har faktiskt fastnat för en ny serie! Måste skriva om den i ett annat inlägg och berätta mer. Var ju nästan tvungen att hitta något annat att titta på när mina 2 andra favoritprogram har säsongsavslutning (Once upon a time & The Vampire Diaries).


Nu fortsätter vardagen! Sista plugg sen ner och handla fika till tentamen imorgon.

Då kör vi!

/ My

Lilla Paris

Idag har jag lilla Paris med mig vart jag än går.

Köpte ett gäng nyckelringar som jag gjorde om till öronhängen.

Kram Liza


Stadsbiblioteket

Sitter med My, Elin och Mys klasskompisar på stadsbiblioteket denna fredag och ugglar.
Det är konstigt hur man bara genom ett miljöbyte börjar plugga mer effektivt (ok jag bloggar nu men ändå..)

 

Sitter här och käkar clementin, gillar det vita som finns innanför skalen (kanske inte alls nyttigt?)
Nu är det äntligen inte alls-säsong för clementiner och dom är sådär sura och goda.
Ju närmre jul - desto sötare. Ughh!

Kram /Kim


Ebay

Samtidigt som mina systrar sitter på biblioteket och pluggar så sitter jag på jobb och Ebay:ar. En viss nivå-skillnad där ja :)

Slutar aldrig förvånas över hur roliga auktioner som läggs ut i Japan och China! Vilka maniker dom uppfinner! Finns det verkligen folk som köper sånt där? Ja, kul är det iaf att titta runt!

En manik som ska göra mun, kinder och haka mindre?, en plastgrej för att lätt få dom perfekta brynen, plastfolie för att dra in låren?, en manik för att forma om näsan och göra den mindre?, ansiktsmassage?, plastglasögon som ska ta kål på rynkorna?, jordgubbs-rullar för att locka håret? Ja, listan kan göras riktigt lång med dessa galna auktioner!

 

Saknar mina systrar jätte mycket! känns som en evighet sedan vi sågs :(


Kram Liza

 


Turkisk maträtt

Idag gjorde vi en jättegod middag med rötter i Turkiet. Åh, älskar deras mat! Vet nog ingen som vet så många olika maträtter som svärmor!

Idag blev turkiska köfte med tomatröra och ris. Sjukt gott!

Köttbullarna är lite av en svensk-turkisk mix med ägg, grädde, ströbröd, lite dijonsenap, chiliflingor, salt, peppar, grillkrydda, fetaost och hackad persilja.

Tomatröran är hackad aubergine, zucchini, champinjoner, turkisk paprika (grön avlång paprika), gul paprika, gul lök och en burk krossade tomater. Bryn först allt mjukt och tillsätt sedan tomaterna och låt småsjuda i 20min (svag värme).

Åh, vad jag vill grilla snart med systrarna! Det är så mysigt! Men vart tog solen vägen??

Kram Liza

 


Torsdag

En liten snabb uppdatering på jobb!

Här har vi mig idag med jeans från Levis och med tröja från Gina T.

Kram Liza


God morgon!

Sitter redan i Lund och skriver på min fallstudie. Finns ju roligare ställen att vara på men sånt är livet, snart är det helg!

En fin sak med att pendla är att man får en lite längre morgon; att få sitta och läsa/lyssna på musik på tåg och buss får en att vakna till. En annan bra grej är att Elin oxå pluggar i Lund och ibland matchar vi det så bra att vi kan åka in ihop. Denna tog Elin på mig idag på bussen!

Vi hörs! / Kim


Dimcay

Idag skulle jag kunna ge allt för att åka upp med hela turksvenska familjen på Dimcay långt upp i de svalare bergen med rent bergsvatten att dyka i. Det var så underbart vackert där! Vi åkte nästan en timme upp på berget och för varje tionde minut kände vi hur graderna blev mer och mer behagliga (alltså inte längre 40grader :) ) 

Överallt fanns små badplatser där man kunde grilla, sola, äta, dricka gott och bada i rent bergsvatten som varje sekund rinner ner från bergen.
Åh ta mig tillbaka.
Kram Liza



Bättre bloggning!

Imorgon jobbar jag sista jobbpasset för veckan och då lovar jag att blogga mer!
Med dubbel sysselsättning rinner tiden snabbt iväg, men det får bli ändring på det. Det kommer bli en lååång härlig helg!

/Kim


Middagstips

Här vi dagens middag.

Det är en vegetarisk lasagne! Jätte god!! Var först lite skeptiskt till en lasagne utan kött men denna var nästan godare än en köttfärs-lasagne! Kändes lite matigare.

Så här gör man:

Lasagne

8-10 st Lasagneplattor
400-500 g broccoli

TOMATSÅS:
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 morot
1 burk dolmio
Basilika (färsk eller frusen)
Lite champinjoner

OSTSÅS:
6 dl mjölk
3 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
½-1 tsk salt
vitpeppar
2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 200°. Tina fryst broccoli eller koka färsk broccoli några minuter. Dela den i mindre bitar.

Skala och hacka lökarna. Skala och grovriv moroten. Fräs lök och morot i smöret. Tillsätt Dolmion och låt det småkoka utan lock, ca 10 minuter. Krydda med peppar och basilika.

OSTSÅS:
Smält matfettet i en kastrull, strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk, lite i taget, och vispa såsen klumpfri. Koka såsen under fortsatt vispning så att den tjocknar, ca 5 minuter. Låt osten smälta ner i såsen. Krydda.

Varva lasagneplattor med såserna och broccolin. Börja och sluta med ostsås (ganska rikligt med ostsås på översta lagret lasagneplattor). Strö över lite riven ost.

Gratinera i nedre delen av ugnen, 30-45 min. Låt lasagnen stå en stund och stanna till. Servera med sallad.


Kram Liza


Svar på fråga: Vilka bloggar vi läser

Fick en fråga från en läsare om vilka bloggar/hemsidor som vi själva läser :)
Vilken rolig fråga! Dock så läser jag så otroligt många olika bloggar, kända som mindre kända. Här är ett litet uttdrag från vad jag går igenom varannan/varje dag, tror att ni känner igen de flesta faktiskt.

Förresten, ni får mer än GÄRNA tipsa om en bra blogg! Är väldigt öppen för nya människor att följa.

OBS!! Länkarna är VITA av någon anledning, haha! inte meningen att göra det mer komplicerat. Ska be mina systrar fixa det.

Aftonbladet
Facebook
1channel.ch
youtube-trends.blogspot.com
Maria Montazami
Sara Montazami
Hannah Montazami
Kenza
Foki
Isabelle Strömberg
Dani Karlsson
Natacha Peyre
Elita Löfblad
Molly Sandén
Rebecca Simonsson
Tyra
Camilla Coelho
Carolina Gynning
Lisa's Place

/ My

Saknar mina systrar





Jag saknar mina älskade systrar.
När man sitter vid samma pluggbord i 6-7 timmar varje dag så blir saknaden bara större. Man får en större helhetssyn över vad som verkligen betyder i ens liv och mina systrar är det finaste som finns. <3

Vårt marsvinsfoto beskriver verkligen vår relation i ett nötskal :) haha

/ My

Dagens

Nu bär det av till en heldag på jobb!

Här har vi mig idag! Klänningen är ett gammalt fynd för 80kr på Ullared :)

Ha en skön dag i solen!

Kram Liza


Tisdag?

Dagarna fylls av jobb och ett grupparbete som ska avsluta hela kursen. Håller knappt koll på dagarna! Trodde det var onsdag idag men det var visst tisdag, attans. En lång vecka väntar..
Nu sittee jag på bussen till jobb, blir heldag idag till 16 följt av grupparbete tills jag ska sova. Brrrr...

Ha en trevlig dag!
(hittade förresten min drömkrage i guld på Gina i helgen, 149 kr gick den på. Väl värt det!)

Kram / Kim


Night in Paris

Att entra Eiffeltornet på natten när mörkret sänkt sig kan vara den mest romantiska och vackra syn man kan se. Staden tornar upp sig och alla lampor blinkar och glimmar. Att se det under dagen gjorde oss verkligen fascinerade men att se samma syn på natten var om möjligt ännu vackrare!


En gång i timmen, vid fulltimme glittrade hela tornet i 5 minuter. Så himla vackert!

Vi bodde precis vid La Fayette-gallerian/Operan och ni som varit i Paris vet att det är en bra bit därifrån till Eiffeltornet. Det tog ca 1,5timme att gå dit! Vägen dit var jätte mysig och vi fotade allt vi såg och myste. Men vägen hem! Jisses, vilken irriterad Liza som kom fram, haha. Gnäll och obekväma skor är ingen bra kombination. Men hem till hotellet kom vi, vid 2tiden på natten. Sen sov jag gott! :)



Ett mysigt stopp på vägen. Världens godaste varmchoklad på ett riktigt franskt fik.

Kram Liza

Filmtips


Jag coh Caner såg för några dagar sedan The Vow med fina fina Rachel McAdams (The Notebook) Om ni älskar tårdrypande kärleksfilmer så kommer ni att älska den här. Jag hade tårar i ögonen redan efter de första minuterna. Det är en film baserad på en sann historia vilken gör den ännu finare.


kram Liza

Oj oj oj

Har verkligen en hemsk vecka framför mig. Plugg plugg plugg och plugg, nästa måndag har jag min sista juridiktenta och jag har samtidigt lektioner 4 av 5 vardagar denna vecka som kommer vilket resulterar i eftermiddags/kvälls-plugg :( jag är verkligen ingen kvällsmänniska när det gäller att studera. Mina bästa timmar är mellan klockan 09-12 och dom försvinner helt nu. Vilka I-landsproblem man har, ville bara berätta min bloggvecka nu :/ kommer såklart smita in med något inlägg lite då och då.

Sov gott!


Strandpromenad

Finns det något mysigare än att gå längs stranden en solig dag som denna? Det är ju kanske inte jätte varmt men solen värmer gott och havslukten känns så underbart renande. Havet gör en verkligen lugn...





Kram Liza

Lördag

Nu är jag åter hemma efter en jätte mysig kväll hos My! Godis, Planet Earth och en massa snack! Perfekt avslutning på Lördagen!

Sov så gott!

Kram Liza

 


Mot Mysan!

Nu sticker jag till My för att träffa systrarna och Elin och ha en myskväll.

Solen skiner ännu och himlen är blå!

Uppdaterar mer sen!

Kram Liza


Shopping

Hittade denna pärlan inne på h&m idag, 99 kronor! Vilket kap :) älskar kragar, leopard och ärmlöst - allt i ett.

Nu har vi vilat hemma hos mig och ska sen traska iväg till My för en systerkväll.
Fler updates kommer!

/Kim


Wander

Måste tipsa om den nya appen "Wander".

Det är ungefär som en brevvän fast man blir kallad för guide.
Man loggar in och matchas sedan med en randome människa någonstans i världen (jag har en från Scottland, Hongkong och USA). Denna/dessa personer ska man sedan hålla kontakten med i en vecka. Varje dag får man tre missions som man ska utföra; ex att fota vart man är just nu, fota något man ätit idag eller en mysig gata där man bor. Dessa fotar man sen och automatiskt skickar till sin guide. Denna guide har sedan samma missions som den slutför. Man chattar även med varann under tidens gång och berättar om sina bilder och sin stad :)

Är helt galet kär i denna app! Älskar att upptäcka och prata med nya människor i världen! Och det bästa av allt, appen är gratis.

Här nedan är lite olika bilder från mina vänner i Hongkong och Scottland (Edingburgh).

/My


Torsdagen

Dagen började med en heldag i skolan och sen spontanade jag och några i min klass med en öl på möllan i solen.
Gud vad mysigt det var!



Sen ringde jag upp Liza, My och Caner och vi begav oss till folkets park och grillade.
Lamm, kyckling, halloumi och god sallad.
Caner är en gud på att grilla och det är alltid en fröjd att äta det han lagar.
Blir hungrig bara av att tänka det  ^^



Nu är det sämre väder och det ser ut som om det blir en inne-helg!

/Kim

Välkommen hem!

Tänkte vi skulle ta en titt hemma hos mig (och elin!)
Tog lite bilder med mobilkameran, så ni får ursäkta kvaliten..





Här har vi sovrummet, med tillhörande himmelsäng och vitt vitt vitt så långt ögat når!
Sängkläderna med broderade rosor, rostavlorna, rosfilten och gardinerna (himmelsängens) har vi faktiskt köpt på Ullared. Sängen är från Ikea men har tyvärr utgått - vi var ute i sista sekund!



Välkommen in i det lilla köket, med den berömda skogsväggen som Liza och Caner hjälpte oss att sätta upp (kommer från rusta!). Det är ett litet pygmékök med låga bänkar (gammalt kök) men det gör det också charmigt tycker jag :)



Och så har vi vardagsrummet, soffhörna och min egna lilla hörna i slutet av rummet - plugghörnan. En blommig divan och ett grönt träd.



Sist men inte minst, lilla balkongen! Blommor och pynt överallt men det är så en balkong ska vara tycker jag. Ombonad och mysig. Vi har en ljusslinga med bollar i alla möjliga färger som går på solceller, så nu under dessa soliga dagar har det lyst fint från balkongen :)


Det var en liten inblick i hur jag bor!

Kram/Kim


Paparazzi

Paparazzi! Liza och jag fick syn på bloggvärldens coolaste gaybloggare, Amir!
För fega för att gå fram så tog vi en smygbild, fy på oss :)
Snygg var han!


Sommar

Nu sitter My, jag och pappa i parken och solar oss. Det är otroligt vad lite sol kan göra för humöret!

/ Liza


Torsdag

Nu ska jag iväg på lite morgonärenden. Har lite papper som ska fixas och tider som ska bokas. Här har ni mig idag:







Klänningen är faktiskt ett fynd från Ullared, endast 79kr! Skorna är från Jerns och är bland dom skönaste sneakersen jag gått i! märket är Clou.

Det är ju 21grader ute redan! Lovely!

Kram Liza

Sommarmat

Idag är det verkligen sommar! Sitter i skrivandes stund i Parken med Caner och äter middag. Jag överraskade honom efter jobb med lite piknik. Man får ju passa på när det är 20grader ute!

Här kommer middagstips på det jag lagat idag! En jätte god sommarmiddag som är lätt att göra.

Skiva en lök, lite grön peppar/turkisk paprika, en tomat och lite svamp. Fräs det mjukt tillsammans med lite vitlök. Skiva lövbiff i strimlor och stek upp. Ta en matsked tomatpure och 3dl bulgur och stek i medelvärme i 3minuter. Tillsätt en buljongtärning och 6dl vatten och koka upp på låg värme.

Blanda allt i en kastrull och ät! Jätte gott och en lätt middag att ta med på piknik!



Nu blir det glass!

Kram Liza

 

 


Hemma hos oss

En sak som både jag och Caner brinner för är inredning. Vi tröttnar väldigt snabbt på vad vi har och vill förnya, tapetsera, måla och köpa nya möbler. Nu är vi jätte nöjda med hur vi har det!

Ett rum som dock aldrig blivit omgjort är köket. Jag tyckte att jag hade rätt god smak när jag inredde själv som nyinflyttad men nu i efter hand undrar jag va jag tänkte på! Det var inte snyggt nånstans :) Då vi aldrig riktigt trivts i köket har vi heeller aldrig brytt oss om hur det såg ut. Här har vi en gräslig och stökig före-bild (precis som dom ska vara :) )



Och här har vi vår sovhörna, som jag faktiskt än idag tycker var jätte fin! Dock ville vi ska en röd tråd genom lägenheten och det bruna var inte riktigt snyggt tillsammans med våra vita möbler i vardagsrummet.



Och här har vi resultatet efter ett antal Blocket-samtal, Ikea-besök, målarfärg och tapetsering:





En underbar vintage-klocka som Caner fyndade på jobb:









Vårt nästa projekt är att lägga nytt golv i köket. Ett mysigt mörk brunt trägolv!

Kram Liza

Gekås, Ullared

Här har vi fynden vi inhandlade på Gekås, Ullared. Det är alltid lika kul att åka iväg på roadtrip med systrarna. Det blir liksom en heldag av shopping, körande, och pratande!



Det skulle verka fånigt att rada upp allt vi handlade där här på bloggen då det mesta faktiskt är rengöringsmedel, tvätt&diskmedel, tandkräm etc. men här har vi några av fynden som är värt att visa:




En plattång från Toni&Guy för bara 199:-




Mina favoriter bland skönhetsprodukterna:



Loreals avsminknings-olja är hur bra som helst och gick bara på 39:- (H&M tar 59:-), Ansiktsvatten från L300för 19:-, Loreals hårinpackning för bara 39:- (är jättebra för håret och doftar gudomligt) samt Proffs variant avSchwarzkopf Dust it för bara 19:-. den sistnämnda är verkligen superbra! Hade den varje dag i Paris då jag inte kunde ta med hårspray pga handbagaget och håret höll sig verkligen hela dagen! Jag köpte Dust It innan men denna är minst lika bra, så testa! Säljs på H&M också.


Wet ´n Wilds concealer blev jag tipsad av systrarna om. Grymt bra concealer med användings områden för hela ansiktet! Döljer bra utan att bli för krämig eller torr, 23:-.

Ja, det var några av fynden på Gekås. Det är verkligen värt ett par besök om året för man kan verkligen spara pengar på att köpa skönhetsprodukter och renöringsprodukter där. dock är det sjukt mycket folk första helgen efter löning :)

Kram Liza

Onsdag

Godmorgon bloggen!

Idag är en konstig dag. Ibland kommer dessa dagar som är hur soliga och fina som helst men som man ändå inte blir glad av. Har så mycket hängande över mig nu de kommande veckorna att allt blir som en gråzon istället.
Behöver något att se fram emot, gärna lite närmare i framtiden. Men vad?
Har märkt att småsaker ex som Valborg och när vi åkte till Ullared gör hela ens personlighet lyrisk och positiv, men bara för korta stunder. Nu när allt är över så ser jag bara tenta, tandläkarbesök, sommarjobb etc framför mig.. Oh vilken tråkig dag, vill här ifrån (eller iafl se fram emot något?)..

/ My

En dagens

Dagens dagens består av vit skjorta från ULLARED (!), strunpbyxor och kjol från hm. Inviger min pärlkrage med, även den från hm. Nu bär det av till jobb och sen skola!

Kram / Kim


Onepiece

Idag har det återigen varit en helt underbar dag med massor av sol! Caner och jag köpte med oss en pizza efter jobb, tog med oss en filt och satte oss med de hundra andra Första Maj-firare i Folkets park och njöt. Dock är jag så himla frusen ikväll! Kvällarna och nätterna är inte alls varma och jag sitter just nu i min one piece och värmer mig!

Varje gång jag tar på mig min One Piece minns jag den underbara sommaren förra året med familjen i Turkiet! Jag får ta och visa bilder på det någon dag. Det var en helt underbar sommar att faktiskt för en gång skull vara fullständig! En fullständig Kaplan-Gustafsson-familj! Vad jag saknar det! Det var så himla naturligt och varmt (inte bara graderna :) ) att vara tillsammans!

Och så roligt vi hade det och vd mycket vi hittade på varje dag! Här kommer några bilder från när vi nyss orienterat oss till dom billigaste One Piece:arna i Turkiet och med shoppingruset fortfarande i behåll trotsade vi dom 40graderna som rådde och drog på oss våra dräkter! :)



Kram Liza

Valborgsmiddag

Efter min lite galna valborgsmorgon så avslutades kvällen med gott sällskap och go grillning med min pojkvän och hans kompisar Måns och Victoria :)

Blir fortfarande hungrig bara jag ser på matbilden..

/My

 


Valborg!

Då var det dags för ännu ett valborgsfirande i Lund. Över 25 000 härliga människor i Stadsparken gjorde susen! Vilken stämning!

Kim, jag, Moa och Nathalie satt på filtar, spelade kort och fikade. Älskar mina Goa tjejkompisar :)

Var i parken från 09:00-15:00, kom hem go och glad till min pojkvän som hade gjort middag på en liten begäran från mig :) härligt!

/My


RSS 2.0