Enchiladas

Idag gjorde vi ännu en riktigt god mexikansk-rätt! En perfekt avslutning på veckan. Den är riktigt enkel att göra och det tar Max 20min att förbereda.

Börja med att skala och hacka en gul lök och bryn den tillsammans med ett par klyftor vitlök. Tillsätt ca 500gram färs. Addera 1dl vatten när färsen känns klar och krydda med de kryddor ni gillar. Jag tog salt, chiliflingor, paprika pulver och oregano. Man kan ha lite champinjoner i också, men vi hade inte det hemma idag.

Blanda en burk Crème Fraiche Chili&Paprika tillsammans med en halv burk tacosås. Häll i halva denna blandning i köttfärsen och låt koka på svag värme medan ni förbereder bröden.

Smörj en lagom stor form och bered ut 6-8tortilla bröd på bordet. Fördela köttförsblandningen på bröden, rulla ihop varje tortillabröd och lägg dom med skarven nedåt i formen.

Lägg det resterande av Crème Fraiche-blandningen på bröden, hacka 1-2 tomater och fördela jämnt, strö över riven ost och lite majs. In i ugnen i ca 10-15min (tills att osten är smält och bröden är varma)

Gör en sallad till och ät! :)

Kram Liza


Kommentarer
Postat av: Ninnie

Ser väldigt gott ut!!! Titta in på min blogg i morgon...ska lägga in 2 st recept då på riktigt goda sommarsallader med tillbehör från Linas matkasse. I kväll åt vi civapcici med en jättegod melonsallad. Puss/Mami

2012-06-19 @ 20:25:45



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

RSS 2.0