Nej, se det snöar...

Nej, vad säger ni? Ska vi bojkotta vintern för i år? Herrejäklar vad trött jag är på denna kalla, slaskiga och vita snön! Är man inomhus och inte behöver jobba så är mysigt att stå vid fönstret och se de vita flingorna dala ner, men vet man med sig att det är dags för jobb är det bara ångestframkallande!



Älskling är så avundsjuk! Han avgudar snön! Han tvingade ut mig på kvällsliga promenader varje kväll när han var här för att pulsa runt i den vita massan.

Jobbade inom vården idag. Det var riktigt kul att leda cykeln dom 40minuterna som det tar att gå till jobb för att ingen jäkel har skottat nånstans så tidigt (klockan 6)! :) Sen att pulsa fram i snökängor, svettas och frysa omvartannat samt att det aldrig är uppehåll gör att man blir trött. Aja, jag fick migg ett jäkla träningspass idag, som mina muskler har fått arbeta!



Annars händer inte mycket, ledsen för dålig uppdatering. Jag jobbar och jobbar på mina två jobb, hinner inte med så mycket mer. Shoppar inget speciellt då pengarna självklart går åt till biljetter till min man (vilket underbart ord)

I veckan har jag myst med mams, visat filmen och alla bilderna för fina familjen, mysfikat med mina bästa vänner, haft förfest i min lägenhet (jag var inte med, hade bara husrum för systrarna och deras vänner och satt i bakgrunden och pratade med älskling :) ) , jobbat och jobbat samt hälsat på papps på sjukhuset som turligt nog snart ska få åka hem <3

Som ni ser händer det inte så mycket :)

Jag har köpt flygbiljett ner till älskling. På Söndagmorgon beger jag mig mot min allra lyckligaste plats, i min älsklngs famn för en hel vecka, innan det åter bär hemåt för plugg och jobb <3 Usch, vad längtan är hemsk! Det är inte lätt att leva varje dag med ett halvt hjärta.

Jag mår så bra nu, jag är så himla lycklig. Äntligen faller alla pusselbitar på plats och man kan börja se slutet och början. Äntligen kan man se slutet på denna delen av mitt liv, slutet på avskeden, slutet på tårarna, slutet på magonten. Äntligen börjar man se början mot ett livsäventyr. Ett livslångt äventyr jag ska dela med min själsfrände.

Det är på tiden må jag säga <3


Kram på er! Liza

Fredags :)

Cider, Vin, Förfest, Framtidsplaner, Crown Nightclub, Karaoke och Kramar :)









Onsdag

(vet inte vem monstret som gräver i chipspåsen är..)

Onsdag igen, nästan lillördag.
Det firar vi med choklad och chips on el gustafsson residence.

Så brukar de flesta vardagar se ut här hemma (om jag inte är hos elin eller my hos sebastian)
vi sitter vid min dator och youtubar family guy, ser paradise hotel, cops, det okända eller läser skvallerbloggar ihop

 

 

that's the fab life of us, ehhehe




/ Kim och My


Vet du?

Jag saknar dig alltid... Varenda timme, varenda minut, varenda sekund... Varje tid utan dig är som tortyr för hjärtat, för själen...

Jag saknar dig, vet du?

Jag mår dåligt utan dig. Jag mår dåligt att för exakt en vecka sedan gifte vi oss, vi är nygifta, men vart är du? Varför är du inte här?

Vår första frukost tillsammans som nygifta. Vi körde upp på berget i Alanya och hittade en underbart mysigt litet cafe med ett lusthus. Där satte sig man och frun, för första gången som gifta.

 

 

 

 



Jag saknar dig, vet du hur mycket?


vintertid.

kyliga vindar drar över skåne och vi ligger fortfarande på minusgrader och ett lager av krasig snö.
blogginspirationen ligger låg just nu, är det inte det tråkiga vädret så är det mörkret som lägger sig över staden klockan fem på eftermiddagen.

jag skulle istället vilja vara här:



bärandes det här:



ätandes det här:




känner mig som en björn som går i idé.
ge mig vår och sommar och sol och grönt gräs..!



kram / Kim



100124

Klockan elva igår bestämde jag, Kim och Elin oss för att gå ut och ta en cider/öl på en pub :)
Det fick bli snabb-sminkningen och det gällde att rota fram det översta i garderoben!

Blev en hel del snack om resor, lägenheter och karaoke-sångare/sångerskor ^^





Vi borde göra fler spontanträffar!

/ My

Min saga blev sann...

Dagen då vår saga blev sann... Vår bröllopsdag, den underbaraste dagen i mitt liv...

18/1-2010

Ord kan inte beskriva vilken otrolig känsla som fyller en när jag tänker på att vi är makar nu, vi är gifta, vi är ett...



Värmen fyller sakta min kropp bara av tanken på min man, min alldeles egna man, som nu bara är min. Aldrig förr har något känts så rätt, så fullständigt otroligt rätt som den dagen vi gifte oss.

Det var en helt perfekt dag. Mycket turkiskdans, öl, musik, skratt, mat, tårta, ja, allt var nästan som i Sverige förutom lite kulturella skillnader.

Dagen började med att vi vaknade tidigt och jag började göra mig i ordning. Caners mamma tjatade hela veckan på mig att jag skulle åka till frisören och få mitt hår och sminket gjort. Men jag litar inte på andra människor och har läst skräckhistorier om turkiska stylister så jag gjorde allt själv. :)



Det blev superbra och jag är så nöjd! :) Kände mig som en prinsessa precis hela dagen! Har nog aldrig känt mig så vacker förr!

Vid 13tiden (turkisktid) körde vi mot "rådhuset" (vet inte vad det heter på turkiska) och där väntade hela familjen, släkten och vänner förväntansfullt. När klockan var 14:00 stegade vi in i rummet och alla applåderade och log. Vigselförättaren började tala och Caner översatte åt mig, vid ett par tillfällen skulle jag säga "Evet" (ja) och sedan skriva under papperna. Sedan var vi ett äkta par. En otroligt fin stund delades med de viktigaste människorna för oss (förutom min familj då)











Alla ställde sig upp, applåderade och den varma känslan började infinna sig och nervositeten lade sig. Nu var vi gifta, jag och min själsfrände, äntligen.

Sedan blev det pusskalas och presentutdelning och alla köade för att ge mig (inte min man  :) ) presenter och önska ett gott, långt och lyckligt liv. I Turkiet ger man inte presenter likt här i Sverige, man ger enbart pengar eller guld. Skillnaderna är stora mellan Sverige och Turkiet men framför allt är den väsentligen skillnaden att när ett par gifter sig i Turkiet så kommer dom ifrån sitt familjehem och har inget bakom sig, varken pengar, möbler eller hem. Därför ger alla guld eller pengar för att de äkta tu ska kunna bygga sig ett hem, ett liv, en framtid ihop. Jag sa hundra gånger att vi inte behövde ngt, vi har redan ett hem, jobb, pengar, jag ville inte ha ngt, bara ha en perfekt dag med min udnerbara turkiska familj, men vissa traditioner går inte att bryta :) Vi fick guld för över två månadslöner för mig.





Morbror klippte av det röda bandet mellan våra ringar och fullbordade äktenskapet <3



Teyze (min turkiska mammas syster) och de äkta tu

Efter pusskalaset och ett hundratal bilder gick vi ut till bilen. Alla förbi-passerande stannade och klappade åt oss och ane (min turkiska mamma) bjöd alla på choklad ur en fin silverkorg.




De två pojkarna i mitt liv (min turkiska lillebror och min make)



Bilen körde oss hem till hans familje-hem och när vi stannade skruvades det upp turkiskmusik för fulla muggar och det börjades dansas på parkeringen. Alla var så glada och spralliga <3 I Turkiet ska bruden krossa ett glas med skon innan hon entrar hemmet. Man får tre försök på sig. Klarar man det,får man ett långt och lyckligt liv tillsammans. Jag klarade det på tredje, phew! Det är svårt och omöjligt att krossa ett stående glas! Fuskar man och lägger det ned så går det mycket enklare :)





Min fina make envisades med att bära sin fru över tröskeln, lite darriga blev allt hans armar :)



Sedan åkte jag och älskling till fotografen och tog helt underbara bilder på oss! Älskar dom verkligen! Jag kan inte titta mig mätt på dom och jag finner mig alltid leendes när jag tittar på dom. (visar alla senare)

Magen började sedan kurra och vi smög iväg och åt den första middagen ute som man och fru <3 Adana-kebab, haha. Otroligt gott och min klänning nästan spräcktes så mätt jag blev :)

Kvällen börjades nalkas och vid 20:00 begav allihopa sig till lokalen där livemusik och en massa gott väntades. Det blev fruktfat, chips&nötter, bröllopstårta och en massa öl. Alla dansade i flera timmar och stämningen var verkligen på topp, alla hade så otroligt kul!













Vi dansade vår bröllopsvals till en jätte fin turkisk kärleksballad och tårarna föll för min turkiska mamma och pappa.





Mysdans med familjen:


Älskling, svärmor, jag och min svärfar.


Jag valde bröllopstårtan och det blev en chokladtårta! (såklart :) ) Den var otroligt god!




Han körde upp skeden i munnen på mig :)






Vid 4tiden vad vi trötta och begav oss mot natta-mat på en restaurang på hemvägen. Aldrig har mat suttit så gott! :)

Vid 5tiden kom alla hem och vi slocknade efter 5 minuter, jepp, so much action for us, haha :)


Det var verkligen en helt underbar och en fullständigt otroligt perfekt dag! Har nog aldrig varit så lyclig förr. Min nya stor-familj är verkligen den bästa i världen och deras kärlek för mig kan värma en hel värld. Vi har verkligen världens finaste stor-familj nu, jag och Caner.



En stor sak fattades dock, min egna perfekta och underbara familj. Det kändes konstigt att ha den lyckligaste dagen i mitt liv utan min mamma, systrar och pappa närvarande :( Men snart kommer turen till sverige! Åh, vad underbart det kommer bli!!

Äntligen är vi ett, jag och min själsfrände. Ord kan inte beskriva hur lycklig han gör mig. Han är min nu, jag är hans nu, för alltid, förevigt sammansvetsade, tillsammans...

Min saga blev sann...

Kram Liza


100121



Här har vi lite webcam-missbruk på gång igen!
Tänkte visa denna jättemysiga halsduk som jag köpte på Cubus i veckan :)
37:- kostade den bara. Det var halva priset på halva priset-varorna, MUMS!

Nu ska jag snart till jobb och jobba kväll. HOPPAS LISA HÄLSAR PÅ MIG DENNA GÅNGEN!! *skäll*

Kramar
My

Nu är vi ett

Vilka underbara dagar jag haft. Nog de bästa i mitt liv. Jag har gift mig med min själsfrände och våra namn står nu skrivna ihop, tätt tillsammans, två perfekta namn, två perfekta människor för varandra, två själar har nu blivit ett.

Det var helt klart den lyckligaste dagen i mitt liv. Jag är nu Fru Kaplan. Fru till den underbaraste människan på denna jord.

Tomt, ensamt, mörkt... Min andra halva, min andra del är 3,5 flygtimmar från mig. Min man, min själ... Varför är du inte här?

Jag har inte sovit på 30timmar, så jag måste prata lite med älskling och sen sova. Det är dock taget ca 250bilder samt 1timmes video av vår perfekta dag då vi blev ett för alltid. Jag lovar att visa allt. Dagen D var helt perfekt på alla sätt och vis. Mycket mat, världens godaste bröllopstårta, underbar familj och släkt, en massa turkiskdans, live-musik samt oändligt med öl :) Helt underbart med andra ord...

Men just nu är hjärtat halvt och själen gör ont. Så jag skriver mer sen.

Kram Liza


Seni cok seviyorum kocam benim / Jag älskar dig min man

totalt onödigt

äntligen fick jag rätt, efter en stor diskussion på nyår :D "krona eller klave" vad är vad?

Krona är den sidan med kronregenten = kungen
Klave är den sidan med skölden alternativt kronan !

Nu jäklar ska ingen bli sur på mig om vi kör "krona eller klave" :D

/ My

Äganderätt gäller väl inte i denna familjen



Som ni vet så har jag nyss köpt ny dator, dock jobbar jag så mycket så jag hinner inte sitta vid den så mycket som jag skulle vilja (kanske bra?)
Varje gång jag går in finns det nya sparade länkar, sidor som är uppe, nya elektroniska post-it lappar på mitt skrivbord som någon har satt dit och nya bilder på mitt skrivbord..
Spökar det? Hmm..

Efter närmare undersökning insåg jag att det inte alls spökade. Det bor bara andra klåfingriga kvinnor i lägenheten.

Såhär ser ungefär hela mitt webamsgalleri ut:



"Spöket"

 

 

 

/ Kim


Jobb

Snart dags för mig att ta mig till jobb.. kallt och snöigt ute och jag ska ta en promenad till jobb..brr (har inte aaalls något med att göra att jag igår tappade mitt busskort och nu tar mig i kragen o går till jobb under tiden jag väntar på att nya kortet ska skickas hem...)
Men det jobbiga slutar vid vädret, för jag trivs så himla bra på min arbetsplats!
Det är inte ofta man hör någon säga det va?

Kanske tjatar oändligt om detta, men allt är sant.
Vid nyår satt vi och pratade om det bästa som hänt oss under 2009. En av alla de grejer jag kom o tänka på var faktiskt att jag fick det jobbet jag har just nu. Det är jobbigt att gå utan jobb, speciellt om man gör det under en lång period.. men att gå ifrån ingenting till det jag har nu var verkligen livsomvändande!

För er som inte vet vad jag jobbar med så jobbar jag på ett kontor för två webshopar (min chef har två stycken internetbutiker), MammaShop och Hugin & Mugin
Under mina dagar packar jag ordrar, pratar med kunder, redigerar bilder till hemsidan, bloggar och massa mer..
Det är verkligen ett jobb där ingen dag är den andra lik och det är himla kul
Än så länge är det bara jag, min chef Mette och ytterliggare en anställd (Annika) som jobbar.. men inom kort blir vi en till. Företagen har växt så himla mycket under den senaste tiden och vi får bara mer och mer att göra.. man ser verkligen att allt jobb ger resultat.

Jag har underbara arbetskamrater. Vi är 20, 33 och 36 år men oftast så märks inte den skillnaden så himla mycket.. vi pratar om allt, skojar, delar saker med varandra och har himla kul under tiden vi jobbar. Jag skulle verkligen inte vilja byta ut dessa två för något alls.

Har jobbat där i mer än ett halvår och kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig har vaknat en morgon och känt "Fan jag orkar inte jobba idag". För jag vet vad jag kommer fram till när jag går av bussen och går in i lokalern.

Går ni in på hemsidornas förstasida hittar ni i en meny till höger den lilla bloggen jag bloggar i.. just nu har vi dock rea så jag har inte hunnit med så mycket bloggande..




Jag och Annika på kontoret..
Mette visar sig aldrig framför kameran.. hmm? :)


Ha en underbar onsdag!
Kram / Kim


Tack tack tack!

Vill bara säga tack för alla fina kommentarer som kommer upp på våran blogg, det är så himla skönt och höra värmade ord från utomstående, ibland är det de orden som känns som mest :)

Nu är oroligheterna över när det gäller pappa och det gäller bara att se framåt, lära sig av det som har hänt och tänka glada tankar. Det är otroligt hur mycket man verkligen känner att man älskar någon när något hemskt händer personen.

Bjuder på ett litet (eller ja med större sannolikhet STORT) skratt till er alla denna tisdagskväll, själv skrattade jag rakt ut och väckte halva malmö när jag såg denna.

Tack ännu en gång!

Kram / Kim


Snart kommer jag min älskling<3

Usch vilka dagar det har varit. Tårarna har suttit innanför ögonlocken varje sekund, klumpen i magen har aldrig velat ge sig... förrän idag, då man för en gång skull kan andas igen...

Läkarna visste först inte hur allvarligt det var. Skulle han bli tvungen att amputera hela benet? Bara foten eller enbart några tår?

Jag dog... Min bamse-pappa utan ett ben. Det går inte. Hur hade det gått...

Ett samtal idag fick oss tre att äntligen släppa stenen ur bröstet. Det blev bara några tår och nu ska dom göra allt för att få igång blodet i benen igen. Som diabetiker måste man vara försiktig och uppmärksam på sina ben och fötter...

Det var jobbiga dagar, Det har itne känts rätt att behöva flyga ifrån pappa,  jag kunde bara inte drömma om det. Hur kan jag åka och hur kan jag ha min viktigaste dag i mitt liv utan att veta hur det gått för pappa?

Men efter att jag och systrar åkte till pappa idag kan vi äntligen andas ut. Läkarna sa att allt ser bra ut nu. Nu ska han ligga på obervation och det är ingen anledning att oroa sig längre. Pappa kunde till och med skämta till det, den pajas-pappa han är :) Och jag fick bara inte stanna hemma för honom. Att se mig lycklig är det viktigaste för honom..

Nu kan jag åka, en liten klump är fortfarande kvar för att pappa ligger där. Men jag måste åka. Det kommer bli underbart att gifta mig. Äntligen kan jag andas ut och tänka på mitt stundande bröllop...

Packningen är klar. Tänka sig att man får in en hel brud-utstyrsel med skor, andra kläder (ska ju vara där i 6dgr), platttång, locktång, hårtork osv. Ja, är det ngt jag är så är det en jävel på att planera och packa rätt! Jag vill inte ha en stor resväska, jag vill inte vänta dumma minuter på att vänta på den när jag kan rusa snabbt ut till älskling i Antalya!




Bara 26timmar och 54minuter kvar älskling!! Åh, som jag längtar!

Nu ska jag lämna mina fina änglar till systrar här att titta till pappa... Det kommer gå så bra, och jag är alltid bara ett telefonsamtal bort...

Kram på er! Ska försöka uppdatera ifrån Turkiet! Om inte, är det en Liza Kaplan som skriver nästa gång! :D

Kram kram!!

liten uppdatering

Efter tre panik-stunder på jobb och världens längsta jävla förmiddag så bar vi av till sjukhuset. När vi tillslut öppnade dörren till hans sal så låg världens finaste björnpappa i sängen med världens varmaste leende. Det var nog det finaste jag sett på hur länge som helst. Oslagbart.

Orakad och ruffsig med Kims och min julklapp på sig (en varm fleece-jacka). På en halv minut så låg jag i hans famn medans vi hade lite sentimentala stunder. Ögonen gick direkt ner på ena foten där dom amputerat bort två tår. Foten var röd (tecken på blod) och tårna viftade som dom alltid gör extremt mycket hos vår pappa. Läkarna kom in och vi frågade lite om vad som kommer hända. Än så länge så ska han vara kvar under observation och det finns inga planer på att hela foten är förlorad. Den levde ju så fint nu :)

Vad är två tår egentligen? på hela människan! Två små fjuttiga tår! Så får man tänka, det hade kunnat vara så mycket värre.

Jag har planerat o vara där varje dag, innan eller efter jobb. Liza sticker imorgon och nu för en gångsskull så känns det som hon verkligen kan åka iväg.

Tack för alla fina kommentarer <3 Ni är världens bästa läsare.

Kram
My


vår fina pappa

Tänkte först att vi inte skulle skriva något pga det kankse blir för privat men sedan slog tanken mig att det vi skriver kankse kan hjälpa någon annan i en liknande situation. Jag kommer inte att gå in på detaljer, detta är mest för att jag vill skriva av mig utan att vara för hemlig.

Det är extra jobbigt eftersom Liza snart ska åka iväg och gifta sig i dagarna.

Vår pappa har råkat ut för en infektion som resulterat i något som kallas "kallbrand". Den har slagit till i hans fötter. Hade han gått längre med det så hade det varit mycket värre (om det kan bli värre).. I bästa fall så behöver han bara amputera bort en eller två tår.
Vår pappa är en speciell människa. Han har världens varmaste hjärta och världens mest pajjas-liknande personlighet och att veta att han är ensam på ett sjukhus utan någon anhörig skrämmer livet av mig, han känner sig redan så ensam som det är. Min fina lilla pappa. Jag får tårar när jag skriver detta för att veta att någon kommer att skära bort en del av den fina kroppen han lever i skär sönder mitt hjärta. Han är vår klippa och björn som överlever de kallaste vintrarna utan ens en halsduk! Han överlever alla tuffa förhållanden som en varmblodig isbjörn..vår alltid lika roskindade pappa.

Jag kommer inte att skriva på ett par dagar. Jag hoppas ni förstår.
Tack för era fina kommentarer och tack för sms'en <3 ni värmer ens hjärta.



Kram
My

...

Vad mycket som händer nu... Först min älskade mamma och nu vår fina pappa...

Varför ringer aldrig telefonen när man väntar...

Det gör ont, oron tär hål och jag önskar jag kunde göra ngt...

Men jag kan bara vänta... vänta på den tysta telefonen...

Kram Liza

...

jag kan inte riktigt tänka klart idag. Allting är lite snurrigt. Det finns bara ett ställe jag vill vara på och jag kan inte vara där idag. Mitt hjärta gör ont och mina leder känns jobbiga. Allt kommer att gå bra, det vet jag. Vill egentligen bara skrika lite för jag vet hur ensamt du har det och det får mig att nästan gråta. Imorgon kommer vi o hälsar på, jag lovar att vara hos dig varje dag.

vi älskar dig pappa

/ my

God kväll!

Usch vad jag är trött på singelmiddagar :/ Blev bortskämd med mysiga middagar varje kväll när älskling var här, mne nu sitter man här själv och mat-lagar-lusten är inte direkt så hög.

Ikväll blev det varma mackor med ost och tomat, äggröra ala turkiet :) , lite iste och en clementine... Ja, mätt blir jag iaf och frukostar är det godaste på hela dagen!



Fick en kommentar där någon undrade om jag var gravid :) Nej, inte vad jag vet iaf! Vi ska ta det lugnt med den biten, få hitta oss tillsammans, börja vårt långa liv ihopa och sen när ekonomin tillåter kanske familj också kommer in i bilden. Men det är ett långt tag tills dess! :)

Imorgon blir det lunchmys med mams och syster! Ska bli såå mysigt, behöver min mamma-syster-dos nu känner jag!

Nu ska jag däcka i soffan och vänta på min sjuka älskling på msn. Han är stormförkyld och kan knappt prata,lilla älskling, önskar att jag kunde lindra det lite, men avståndet är för långt för en puss :(

Nej, soffan var det ja, har jobbat dubbla pass idag och gick upp alltför tidigt imorse. Får hoppas att grannen håller tyst idag med sin musikspelare! Snälla, skona mig en enda kväll från techno-musik!



Kram kram! Liza

chaa chaa bloggeeeen



HÄR GÖR VI NÅGOT VI ALDRIG TRODDE VI SKULLE GÖRA ^^ ta det med en nypa salt, eller en näve salt. Och fan vad det är osynkat.. vi är väldigt mycket nybörjare på detta, hahah.

Obs, jag hoppas att våra kära läsare känner oss så väl att detta inte är oss överhuvudtaget. hahahah. Och vi är skåningar!

Kramar
Kim och My!

Fredagens spektakel



Här kommer lite bilder från våran utgång i fredags, enjoy! :)



Missbrukade Kims nya webcam innan vi åkte till Moa..



Hos Moa spelade vi lite spel..





Moa och Ola



Spelade pyramiden :)







Och var kärleksfulla!

Dock slutade det bara med att tre av åtta stack vidare till det uteställe vi hade bestämt,

ganska bra odds.. eller vad tycker ni? =) Haha

Hoppas ni har en fin söndag!

Kram
Kim och My


Bara 4 dagar kvar

Oj, vilken lång dag det har varit. Först jobb klockan 6:45 imorse, äldreomsorgen, ut och cykla i 12 minusgrader och sedan jobb i min skobutik till klockan 17.

Sen att mina grannar spelar hög musik vareviga kväll och natt till efter 2tiden gör inte saken bättre...

Så, nu har jag klagat klart! En positiv sak för allt dock med sig. Dagarna går fort och snart är det min och älsklings stora dag!! :D Hela jag spritter när jag tänker på det! Äntligen ska vi bli ett! Åh, vad lycklig jag är just nu!

Igår hade jag världens mysigaste dag med min älsklings My (Kim jobbade :( ) Vi myste och lunchade tillsammans, club sandwich med en färskpressad smoothie, sen kliade det i sockervenerna så vi drog snabbt över gången och åt paj på Espresso House. Hade världens finaste lunch med Mysan och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Vad jag älskar mina systrar över allt! Dom är det finaste jag har. Det var en helt perfekt dag igår. Jag har verkligen världens underbaraste familj. Kommer känna mig halv utan dom på min stora dag.

 

På Måndag ska jag hem till mams och systrar och fika lite, visa min underbara klänning, planera min dag och bara prata. Det ska bli så mysigt!



Allt inför vårt bröllop är klart nu, i alla fall från min sida. Känns konstigt att inte ha panik, att inte stressa och att vara klar i så god tid innan. Men älsklings mamma är nog desto mer stressfylld :) Får hjälpa henne när jag kommer om exakt 4dgr! :D

Har ju glömt att berätta om vår underbara nyårsafton jag och älskling hade. Den var alldeles perfekt, underbar och den bästa jag har haft. Allt med honom blir så otroligt mysigt.Vi passar så bra ihop att det inte är klokt.

Vi gjorde marinerade kycklingvingar, gorde egna friterade potatisar, sallad, öl/cider och bröd. Medans jag förberedde potatisen skulle älsklingen smyga iväg och göra en överraskning. När maten var klar fick jag komma in i stora rummet. Han hade förberett en helt underbar piknik åt oss på golvet med levande ljus, och mysmusik. Som vi njöt av varandras sällskap hela kvällen.

 

I mjukiskläder hade vi världens bästa nyårsmiddag


Vi har alltid så mycket att prata om och vi kompleterar varandra på ett helt enastående sätt. Man kan göra saker så himla romantiskt i ens egna hem. Bara att äta på golvet, på filtar med levande ljus var så otroligt mysigt.

Ni kan inte förstå som vi väntar nu.

Vi väntar på framtiden.

Jag är så trött på siffror. Jag är så trött på att vår kärlek ska byggas på nummer.

Timmar vi får vara tillsammans, siffror, dagar vi får vara nära, siffror, minuter vi är från varandra, siffror, timmar tills vi ses, siffror, sekunder tills vi åter skiljs, siffror. Allt är siffror... Hela vardagen är omringad av siffror och inte ens då vi är nära kan vi njuta fullt ut. För varje njuten sekund är lite närmre ännu ett avsked.

Snart kommer ett oändligt nummer för oss... Nu börjar vi vår färd mot ett liv tillsammans...



Snart är vi ett, du och jag...

Kram Liza


blabla


Man hade inte kunnat tro det men jag är ALLTID före alla mina alla andra kompisar när vi ska göra vid oss inför en utekväll :) Här sitter Kim och Elin i bakgrunden och kämpar.






okej.. nog för mig denna gången. ^^
Nu ska jag byta klänning för jag hatar rosa och att vara blekfis i den gör inte klänningen sin kära charm!

Kram
My

sminkningen!

 

Ett försök att fota sminket, gick väl sådär.. Ska försöka ta en bättre bild sen!

 

Nu är iafl festsminket på! Tog sin lilla tid men usch vad jag tycker om att sminka :)

Och nej, jag är inte naken under morgonrocken.

Tar fler foton sen!

 

KRam

My


Stor i käften? NJAAA

STOR I KÄFTEN! här har vi tröjan som speglar min personlighet minst av allt i hela världen, hahahah. Tycker den är så ful så jag nästan skäms bara av att titta på den.

 

Idag har jag varit nervös.. jag har nämligen varit hos tandläkaren. Jag har alltid haft problem med tänderna o emaljen. Ilar alltid som en galning vad jag än dricker.

 

Sen läste jag på internet att efter att man fyllt tjugo år så är det inte gratis längre. Ringde upp till dom och  hörde att en undersökning kunde kosta allt mellan 650 och 1000 kronor, FÖR BARA UNDERSÖKNINGEN!

 

Det är inget som jag direkt skrattar åt att lägga ut pengar på.. men jag var tvungen att gå dit för att kolla upp så det stod rätt till därinne..

 

Kom dit och möttes av jättetrevliga människor. Förklarade som det var att jag bara ville ha en undersökning för att jag inte har världens bästa ekonomi just nu. Dom förstod och var så goa mot mig. Mitt hjärta slog i 250 när jag öppnade munnen. Tänkte att de direkt skulle behöva laga 3 allvarliga hål och allt annat jobbigt men de blev nästan belåtna. Jag hade minskat antalet hål med hälften sedan jag var där sist och så blev jag dragen tillbaka en prisklass i frisktandvård. Frisktandvård är att man betalar en viss summa i månaden (allt från 55 till 400:- ). Så just nu hamnade jag i prisklass 2 vilket motsvarar 110 kr i månaden, då får jag alla undersökningar + lagninga, puts och allt var de än vill göra med mina tänder helt gratis. Tycker det är jättepraktiskt då bara att laga ett hål idag kan gå på 1000 kronor.

 

Sedan fick jag även 300 kronor i rabatt vid undersökningen så det kostade mig bara 350 :- att få undersökningen. Alla människor i Sverige har tydligen rätt till att få 300 :- rabatt vid en undersökning per år. Så alla som var i samma jobbiga läge som jag och inte vill lägga ut nästan 700:- på undersökning, Gör det ändå! Ni får 300:- rabatt och sedan kan ni även bli placerad i frisktandvården och betala en summa i månaden (om ni vill, inget är bindande).

 

TACKAR de högre makterna för att de skonade mig idag. Unnade mig precis två läckra ögonskuggor på makeupstore och en jättegod fika pår redfellas med Liza :$ kommer blogga om det senare. Liza är världens gladaste och underbaraste människa just nu! Ni ska bara se henne, hon skiner upp som en sol vad hon än gör <3 Ni ska bara veta som jag älskar henne.


Nu ska jag slänga mig i badet och värma upp mig igen.

Kramar

My


Ny design!

Tro det eller ej, det är inte My eller Liza som har varit framme med den nya designen!
Det är jag, och för första gången blev jag riktigt nöjd :)

Ändrade också typsnittet, var så himla trött på det. Men när jag går in på Mys dator så ser jag det gamla typsnittet.. ser ni det också? Hmm..

Nåja, nu ska jag och My spela lite fishville (har blivit besatt av det tyvärr. Hur kan man blir besatt av att glo på fiskar? )

Ha en skön kväll!


Kram

/ Kim

100107

Hej bloggen!

Jag tycker om att ha mycket att göra. Idag är det bevisat!
Började med att klockan ringde, rusade ner till ett möte på Arbetsförmedlingen. Ska tydligen få en "Jobbcoach" som ska hjälpa mig med mitt arbetssökande. Jag har ett arbete just nu men det är inte direkt på mina villkor + att de inte har kontaktat mig på tre veckor.. Behöver en liten push och Liza ska hjälpa mig också. :)

Efter mötet gick jag en lång promenad i snön och tänkte lite. Fick lite Liza-abstinens så överraskade henne på jobb med en massa bröllops-prat. Tänk att hon ska gifta sig! Jag kan inte få in det i huvudet. Hon ska bli en "FRU", det är ännu mer oväntat :D Jag är så glad för hennes och Caners skull! Önskar dom all lycka till! Caner är riktigt riktigt trevlig och fin människa också (för er som undrar ^^). Han har ett riktigt varmt och godhjärtat hjärta som de flesta icke-svenskar har. Okej det där lät fel.. menade det inte så hårt som det låter, men det är ju känt att utländska är mer öppna och kramgoa. Caner är bevis nummer 1 på det :) Alltid två kramar och två pussar på varje kind och första gången han kom till Malmö så ville han hälsa på alla han mötte och vara trevlig. Tydligen så gör man så i hans by och det faller helt naturligt för honom men gör man så här så klassas man ju nästan som dum i huvudet tyvärr.. :P

Nu snart så ska jag möta upp Kim och Sebastian. Ska hjälpa Kim att välja lite helg-festligheter. Imorgon blir det förmodligen utgång och på Lördag blir det jobb.

I Maj så ska kanske jag, Kim, Sebastian och Elin resa iväg till ett land i Afrika, hihi. Men vågar inte säga mer om det ännu då blir jag bara besviken om det inte händer något senare.

Ni får ha det så bra alla läsare! Nu ska jag kila iväg.

Många Kramar
My


Kim och My, salta tvillingar!


Tusen tack!!

Åh, ni anar vilken fin känsla som går igenom kroppen när man kommer hem från jobb, är lite trött, loggar in på bloggen och ser så många fina kommentarer från er!! Åh, man blir alldeles varm inombords! TUSEN TACK!! Ni är alla så fina!!

Visste inte riktigt hur mycket jag ville dela med mig av mitt privatliv, men efter alla dessa fina kommentarer från er känner jag mig så underbart glad att jag skrev ut våra planer!

Vägen till att gifta sig i Turkiet är dock inte lätt och snabb. Det krävs många och omständiga papper och allt är inte riktigt klart ännu. Det krävs (bara från mig, älsklingens papper har jag ingen koll på) familjebevis, personbevis, äktenskapslicens, foton, passkopia mm. Sedan skulle varje papper ha en Apostille (Notarius Publicus)-stämpel som ett bevis att det var original och äkta papper från Sverige. Varje papper ska ha en stämpel och stämpeln kostar 300kr styck. Väl i Turkiet ska allt översättas till Turkiska av en legitimerad översättare vilket har kostat ca 800kr, sedan ska varje papper igen stämplas med Apostille, så där gick återigen 900kr. Den borgerliga vigseln kostar 300kr. Sedan kräver Turkiet att vi båda ska sjukdoms-testa oss för HIV, hepatit och någon annan märklig turkisk sjukdom. Detta kostar 200kr för oss var. SEN är det dags för oss att gifta oss :)

Allt är klart nu förutom sjukdoms-testerna som måste tas i Turkiet när jag ska ner. Egentligen måste alla papper lämnas ca 1.5 vecka innan vigsel kan bokas, men då den snälla vigselförättaren i Alanya känner igen oss sedan vi gått på ett par vigslar där (älsklingens kompisar och familj) ville hon hjälpa oss att ordna allt då jag bara kan stanna i 6dgr. så trots att det fattas lite papper så bokades datumet igår, alltså den 18 Januari!! :D

Vigsel-akten (löftena och vigselförättarens tal) går till som en vanlig borgerlig vigsel här. Det är ett litet smyckad rum med blommor och ca 20 stolar för familjen och de nära vännerna. De två som ska vigas sitter vid ett bord och vigsel-personen läser liksom i Sverige upp samma manus (på turkiska) och när hon tittar på mig och tystnar ska jag säga Evet (ja) på turkiska :)

En av älsklings kompisar gifter sig



Efter vigseln kör man tydligen runt i en smyckad bil och tutar lite :) Sedan är det dags för lite fest. Älsklingens mamma planerar för fullt. Det blir antagligen att dom hyr en restaurang där vi alla samlas och äter/dricker gott och vi dansar vår första kärleksvals som man och hustru <3 Sen bär det av till älsklingens hem där det serveras öl, läsk och en jätte tårta och dansar turkiskdans hela natten lång! :)

Det är säkert fler turkiska traditioner som jag helt enkelt inte vet om ännu, men det skriver jag såklart om senare.

Om ni visste som jag längtar!! Det kommer blir världens bästa dag!!

Var med pappa på loppis idag och köpte ett knippe plast-blommor för en femma. Dessa ska jag klippa i och fästa några med superlim på hårnålar och sticka i håret när det är klart! Kommer blir så fint! En stor lilja i mitten och små vita rosor lite här och var.

 



Har köpt öppna hårnålar på Glitter för 25kr som är super-enkla att arbeta med! Bara att sticka i håret och vända och det sitter som berget precis där man vill!



Inhandlade även Dove-summer Glow idag så man får bort den blekfeta vinter-kroppen! haha



Tänkte först solduscha mig, men då det bara varar ca en vecka och jag åker på Onsdag så är det ca 6dgr till vår vigsel så det känna inte lönt att hoppas på att färgen sitter kvar. Om man inte duschar på en vecka kanske :)

Detta året är vårt år! Det är en helt underbar fantastisk känsla att få gifta sig med sitt allt, med personen som har ens själ, ens hjärta. Detta året kommer allt bli så perfekt! 2010 bär med sig många förändringar och många drömmar kommer bli sanna!


Saknar honom så mycket så det gör ont bara. Att planera vår stora dag utan hans närvaro gör så ont. Men snart kommer vår tid, snart snart <3

Kram Liza


Tusen tack igen för era fina kommentarer! Dom värmer så mycket!!

När vi två blir ett

Hej mina vänner

Jag har en grej att skriva ut här på bloggen... Tidigare ville jag hålla det mest privata för mig själv då det finns personer där ute som jag inte vill ska veta i detalj allt som händer i mitt liv. Men jag sprängs snart om jag inte får skriva ut det!

Idag fick vi datumet, klockslaget och allt är klart...

Den 18 Januari ska jag och älskling gifta oss!

Kan ni förstå vilken stor dag som väntar oss!! Magen är i pirr exakt varje sekund och fjärilarna vill aldrig sova!!

Biljetterna är bokade, alla papper är äntligen klara, klänningen är färdig, håret är planerat och allt kommer bli så perfekt! Om bara min fina familj hade kunnat komma, kommer kännas konstigt att inte ha dom nära under min stora dag, hade aldrig drömt förut att gifta mig med min stora kärlek utan att ha min familj närvarande :( Det kommer nog att fällas några tårar för att min familj inte är där, men till sommaren planeras vår svenska vigsel att äga rum här hemma och då tar vi igen allt som missats!

Jag åker alltså från jobb Onsdag nästa vecka på kvällen, landar i Istanbul för att byta plan och någongång efter midnatt är vi återförenade. Onsdagmorgon flyger jag återigen hem och beger mig direkt till jobb. Så det blir 6dgr tillsammans med min andra halva! Kommer bli världens underbaraste resa! Kan ni tänka er att jag, lilla Liza ska gifta mig!

Klänningen köptes på Ebay för bara 100kr!! Kan ni förstå?? Den är uuuunderbar!! Helt perfekt! En helklänning i creme-vitt, litet släp baktill, en tjock underkjol för att få vipp och en underbar rygg! Den var lite stor till mig då jag köpte en storlek för stor (kunde inte motstå för det priset) men min underbara vän på jobb har en pappa som är skräddare och han sydde den helt otroligt perfekt till mig! Känner mig som en prinsessa varje gång jag kliver i den!

 

Framsidan är enkel och ren


Idag provades håret här hemma. Det inhandlades Dust It, saltvatten-spray och mousse. Sen lockade jag håret utav bara den och fäste håret med stora hårnålar på ena sidan. Senare ska jag fästa vita blommor i håret och kanske en liten slöja...

 

Strunta iatt jag är omsinkad, haha



Åh, min hjärna och mitt hjärta är i virrvarr nu... JAG SKA GIFTA MIG! Jag ska gifta mig med den personen som gör mig hel, den personen som betyder hela världen för mig, den personen jag vill dela varje dag med tills livet tar slut..

Den 18 Januari är vår dag älskling...

Den 18 Januari blir jag din och du blir min...

Kram Liza

Finally!



Gissa vilka som har voddler?
Woho!

Tog lite tid att fixa i o m att jag har nya windows 7, men nu funkar det perfekt!
Söndagarna är räddade :)


Snuvig och kall ska jag dra mig till jobb nu
Får bunkra upp med té och halsdukar



Mina favoritöronhängen som jag fick i julklapp får hänga med
Eiffeltornet!


Ha en super dag! / Kim

Länken till new moon-filmen!

Här kommer länken till vart man kan se new moon-filmen online :)

Gå bara in på "recent added movies" och tryck på new moon-filmen så kan ni se den :)

/ Kim

Tomt och kallt

Idag 12:25 blev mitt hjärta återigen halvt...

Idag på detta klockslag gick min andra halvas flyg. Ett flyg som återigen ger oss 3000mil i avstånd. Ett flyg som återigen ger oss smärta i hjärtat. Ett flyg som återgien delar oss, två olika länder, två olika tidszoner.

Det är svårt att sätta ord på vad man känner... Man känner så mycket, men framför allt ett ord har tagit över makten... Tomhet...

I samma lägenhet som en gång fylldes av skratt, mys, pussar, leenden, bus och kärlek har nu fyllts av ett svart hål, tomhet...

Det känns som att halva ens själ hastigt och omänskligt har rivits ut ur ens kropp, att meningen med allt försvann på en sekund, med en kram och många tårar på Kastrup. Som om att jag knappt kan resa mig upp.



Saknad



Saknaden av hans underbara varma läppar, saknaden av hans varma famn, hans underbara doft som kan få mig att slappna av i precis varje muskel på en sekund, saknaden av hans leende som kan få mitt hjärta att brista, saknaden att vara hel och fullständig, saknaden av att älska obegränsat och fullt ut...



Saknaden av min andra halva...



Fyra väggar som först fylldes av så mycket skratt och leenden ändrades de senaste dagarna till oändliga tårar för ännu ett avsked, tills att nu gapa tomt och kallt... Jag sitter med hans tröja i min famn och luktar varje sekund. Att en doft kan få mig att resa mig igen samtidigt som den får mitt hjärta att brista och tårarna att fällas i samma sekund. De oändliga tårarna. Tårarna för saknaden, för avskeden, förlängtan...

Dessa 2,5veckorna har varit hela fullständigt underbara. Älskling har varit underbar.  Vi har varit nära familjen varje dag, alla vill ta del av min fina människa, vi har myst hemma, ute och promenerat, lagat mat tillsammans, tittat på film, ja, allt som Ni där ute tar för givet, det vanliga trista gråa samlivet som för oss är den finaste gåvan i världen, att få vara nära...

Jag har jobbat en del, och varje kväll jag kommit hem har älskling öppnat dörren med ett stort leende och världens bästa armar utsträckta. Han ler på ett stolt sätt, vilket visar att jag snabbt måste se vad han gjort. Han har alltid städat hela lägenheten och lagat dom mest underbara måltiderna, ibland gått till affären och köpt mitt favoritchoklad som han sedan lagt under kudden för att överraska mig.

Att komma hem idag var jobbigt. Att se hans hans halvuppätna bulle på bordet, hans läppavtryck mot juiceglaset, att se hans tandborste i vårt glas i badrummet, hans vantar i hallen, att se lite av honom överallt gör så ont. Varför är han inte här?

Snart älskling, så snart är det vår tur med allt. Vi har bara lite till att kämpa för, det är nästan så att man kan ta på drömmen nu, den är nära... sedan är framtiden vår...

Hjärtat värker just nu och tårarna vill inte sluta falla...

Kram Liza



Sana çok ihtiyacım var



Aşk herşeyin üstesinden gelir



Aşkımız ömür boyu sürecek



NEW MOON!

My visade mig nyss en länk där man kan se hela new moon online!
Lite kass kvalitet men det är inte mig emot. Wieee!
Blev så lycklig att jag nästan började gråta, vad har hänt med mig?? Hur kommer det sig att detta hela twilightspektaklet gör alla till små gråtandes fjortisar?
But i love it!


 

/ Kim



lite bilder

Här är lite bilder från Nyårsdagarna i Vejbystrand!! :)
Ett par helt underbara dagar mitt i skogen. Tack för att ni allihop är så fina.
































/ My

sleten

 

Här ligger en nydushad My och återhämtar sig efter nyårsdagarna!

 

Nu känner jag mig som en riktig  bloggare! Kims laptop har inbyggd webcam som jag kommer använda flitigt den närmsta tiden ^^ Lite fjantigt o fota sig själv kanske, men ack så kul..

De senaste dagarna har varit helt underbara. Inte för stimmiga, inte för lugna, utan helt lagom!

 

Kim och jag skrattade när vi såg denna bilden nedan -->

Detförsta vi sa var "Vi lägger in denna bilden på threeofakind och skrivet 'Threeofakind önskar ett gott nytt år hehehehehe' Det ser ut som vi mår riktigt dåligt"

Kanske inte så roligt nu men riktigt roligt i stundens hetta :D

Lappleken


NU ska jag titta på resten av bilderna. Kommer säkerligen lägga in fler strax! Ha en fin kväll allihop

 

Många Kramar!

My


RSS 2.0