Lunch

Här är min nyttiga lunch :)

2ägg
Hela linfrön
Halv tomat
Tomatpure
Salt
Peppar
Grillkrydda
Säsongsmix sallad
Valnötter

Och som tillbehör: keso och citronvatten som dricka :)

/My


Årets julkalender 2012

 
 
Liza och jag är nog lite tokiga som redan nu (Augusti, haha) längtar efter jul!
Hur kan man inte längta efter det när det bli Mysteriet på Greveholm 2?
 
 
AHH!

/My

Lite bilder från vår Korfuresa
Här är ett bildregn av min underbara resa till Korfu med min Pojkvän och 2 par vänner :)
 
Vi hade underbara dagar, vi hyrde en liten båt 2 dagar av veckan och åkte till privata stränder, turkost hav, grottor och ankrade vid bryggor till restauranger och åt Lunch. Helt klart det bästa med hela resan!
Alla borde prova det! En riktig frihetskänsla!
 
Korfu är en fin liten ö. Korfustad liknar Italien jättemycket och shoppingen där är grym, massa små butiker och stånd med olivkrämer och dylikt (som jag älskar!).
 
Det enda negativa var att man märkte att krisen tagit landet lite i dess grepp bla med stängda affärer och restauranger, sorgligt. :/

Men det är just därför man ska resa dit (utan all inclusive) för att hjälpa befolkningen att klara sig :)
 
/ My
 

Dagens outfit

Hemma igen, livet rullar på med jobb igen i vanlig ordning. Ibland öskar man att hela livet vore en lång semester!
 
Nåja, Dagens nya tröja kommer ifrån Waikiki i Turkiet och är min nya favvis! Ikväll blir det mys med systrarna och till helgen restaurang och bio med alla! Perfekt start på en lång höst!
 
 
Vet ni, sart är det jul! Längtar!! Har redan börjat köpa julklappar, haha.
 
Kram Liza
 
 

Bland syrsor och sol

Vi sover pa balkongen varje natt. Det ar ngt vısst att lıgga dar ı det frıa, med syrsorna som bakgrunds ljud. Att vakna pa morgonen att solens forsta stralar, grannarnas frukost pa balkongen och faglarnas kvıtter ar underbart!
 
Dagarna gar sa hımla fort har, men pa ett satt ar det som att tıden star stıll ı denna varmen. Dagarna gar ıhopa, jag glommer vılken dag det ar, vet ınte vılken tıd jag lagger mıg eller vılken tıd jag vaknar. Nar solen borjar ga ner bakom hustaken ar det dags att ga upp fran poolen och nar solen sakta gatt ner for dagen ar det dags att bege sıg ut pa gatorna. Det ar underbart det dar med semester, som att tıden star stıll samtıdıgt som man vet att det normala lıvet narmar sıg med stormsteg.
 
Har kommer annu ett bıldregn over vara dagar har. Dagarna ser ratt lıka ut, slappa, sola, bada och mysa. Perfekt!
 
Kram Liza


 
 

melon och choklad

Ja, det ar nastan det enda jag kan ata ı denna varmen. Choklad for att det ar det basta som fınns och mın last ı lıvet, och melon for att mın kropp kanns uttorkad ungefar var evıga mınut :)
 
Idag har det mest varıt poolhang hela dagen. Efter att kıllarna lekt och hoppat klart blev dom uttrakade ratt fort och kvar blev jag, svarmor och nagra norskar ı tre tımmar tıll:) Det var ıallafall otrolıgt mysıgt! Man orkar ınte gora sa mycket mer ı denna varmen.
 
Nu haller vı pa att gora oss ı ordnıng for att ga ner ı stan lıte och kolla runt. Lıte turıstıg maste man ju vara trots att det ar nastan hundrade gangen man ar har. 
 
Vı har det jatte bra och oj, vad vı saknat var fına famılj har! Dock ar det alltıd lıka svart att ha hjartat pa tva olıka stallen och just nu saknar jag systrarna sa otrolıgt mycket! Ar sa evıgt tacksam for att Caner ar sa stark som han ar och klarar att leva utan sın famılj for det hade banne mıg ınte jag gjort om jag saknar dom sa fort jag klıver pa planet! Tack for att du kanner att det ar vart det alsklıng!
 
Kram Lıza
 


Tank att bo sa har otrolıgt vackert varevıga dag!

Jag och svarmor ı poolenliving the dream :)

Har kommer en liten uppdatering fran semester-ıdyllen. Vi har det sa bra, njuter av varmen, badar ı poolen, ater svarmors fantastıska mat, myser pa balkongen och bara tar ıgen det gangna aret.
 
Det ar varmt, jatte varmt! Men da dom bor lıte hogre upp an forra aret (narmre bergen) sa ar det ganska rıkt pa vındar och luftfuktıgheten ar ınte lıka pataglıg. Igar gjorde vı ınte sa mycket. Efter att ha pussats och kramats klart akte vı ıvag och grıllade pa berget, kom hem med en stor pase kalla öl och drack pa balkongen och sen efter att ha varıt vaken ı ca 40 tımmarr smög vı ın och la oss. 

Imorse efter frukosten pa balkongen svıdade jag om och tıllbrıngade förmıddagen vıd deras pool. Det bor tydlıgen en e-svensk och en norsk famılj ı samma fastıghet, jatte trevlıgt!
 
Jag skıckar med ett lıtet bıldregn pa de senaste 24tımmarna.
 
Kram Lıza
 
 
 
 
 xAlskar utsıkten fran balkongen! Borgen och centrum pa ena sıdan och bergen mot andra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hjärtat värker

Iblad värker hjärtat lite extra av kärlek till de som står en nära. Som idag. En liten ängel kom till mitt jobb med en massa påsar under ärmen och med en bageri-påse under andra frågandes när min lunch skulle börja <3
 
Älskar dig så himla himla mycket min fina Mysa <3 Har gått hela dagen rörd av de fina presenterna och med ett leende på läpparna över att jag har världens finaste familj. Tusen tack finaste syster, vad skulle jag gjort utan dig/er i mitt liv? <3
 
 
Kram Liza

Bara timmar!

En arbetsdag kvar innn vi flyger mot sydligare och varmare grader! Resväskan är nu packad, kläderna framme, lägenheten städad. Bara timmar ligger mellan oss och flygplanet nu.
 
Det är konstigt det där, att det aldrig blir lättare att flyga från systrarna hur gammal man än blir. Vi hade en avskedsfika igår med bröd, pålägg och hemmagjord baklava till efterätt. Det var en helmysig kväll med dom finaste i mitt liv <3 Men den där klumpen kommer alltid när vi säger hejdå. Ni vet när man måste ta det där extra andetaget och blinka den där extra gången för att det inte ska synas att man är ledsen? Växer man aldrig ifrån det? Antar att det är rätt fint ändå, att banden mellan oss aldrig blir svagare, att vi behöver varandra lika mycket nu som när vi var unga. 
 
Kommer sakna er mina gummor. Nästa år blir det semester tillsammans allihop!
 
Om exakt 1,5dag ligger jag i poolen och njuter i 36 härliga grader <3 Men först - några timmars jobb! Oj, vad sista dagen innan semestern börjar alltid känns så lång!
 
Kram Liza
 
 
Förra årets fina semester med alla samlade <3
 
 
 
 
Älskar er <3
 

Boktips och vaxning

Här är ett boktips som jag sträckläste förra året i Turkiet. Boken om min och Mys guru, Oprah! Den tar fram sidor och fakta om henne man inte visste om, den berättar ingående om hennes barndom, hennes hemligheter, hennes väg mot karriären och hur hon formats av de val hon gjort. Man blir chockad ibland över hennes personlighet och hur strategiskt alla hennes val är. Allt är för en anledning, för pengar, för en större karriär. 
 
Ja, det är en väldigt bra bok om man vill veta mer om Oprah. Man ser henne i lite ett annat ljus efter den men för mig kommer hon alltid vara min guru :)
 
 
I Måndags var jag och vaxade benen med ett nytt typ av vax, sockerpasta, Sugaring. Det ska tydligen vara mindre skonsamt, är inte varmt, ska inte göra ont och tar bort håren i samma riktning de växer.
 
Jag måste säga att det gjorde inte ett dugg ont! Vad skönt att slippa raka bikini-linjen, under armarna och benen nu på en månad! Kan absolut tipsa om Sugaring! 
 
 
Kram Liza

Regn regn och regn

Visst kan det vara mysigt med lite regn, men det är ju faktiskt Augusti och inte November. Fast iofs får det gärna vara lite ovisst väder när jag åker till Korfu :) skämtosido. /My


3 dagar

Om bara 3 dagar åker vi! Åh, vad underbart det ska bli! Total avslappning, avkoppling, bara en bok vid poolen, mys med familjen.. Åh, vad vi behöver detta nu. Idag inviger jag ett par nya skor från jobb. Riktigt sköna! På Torsdag har jag dejt med systrarna. 2veckor utan dom är för länge, på tok för länge. Önskar att jag kunde packa med dom ner <3 Kram Liza


matbilder

Bild 1. köttbullar (ibland orkar man inte göra sina egna), rotfruktsmix och säsongssallad
bild 2. Knäckebröd med ost och äggvita
 
/ My
 

Dåligt med uppdatering

Hej bloggen!
Ni får ursäkta den dålig uppdateringen från vår sida. Anledningen är att det strax inkommer lite utlandssemester för mig och Liza och vi har en massa annat i huvudet. Ska dock försöka att blogga så gått det går, annars är vi tillbaka igen i slutet av månaden :)
 
Kram
My

Elf

Snacka om att bli distraherad i storstädningen med Martin när en FedEx-snubbe ringer på dörren och levererar ett efterlängtat paket med godsaker från ElfCosmetics UK! Som tur var så öppnade jag inte det förrän vi städat klart :)
 
Måste tipsa er om Elf (eyes lips face). Frakten kostar bara 39:- och priserna ligger på nästan ingenting! En mascara för 16:-, eyeliner för samma, en rouge och foundation (allt i mineral) för 50:-. Det är svårt att inte storshoppa när man är inne på hemsidan (http://eyeslipsface.se/).
 
 
 
Ska aldrig mer använda kletig flytande foundation!
 
Kram
My

Hälsosamt

 
Här postar jag lite matbilder som jag frossat i mig de senaste dagarna :)
 
Det är lite roligt när man tänker efter, när man var mindre så postade man bara bilder på kläder och liknande, nu har jag däremot kommit på mig själv med att fotografera allt jag äter, haha!
Det är väl så att man avancerar vidare när man blir äldre, undra vad jag fotar om 5-10 år :)
 
 
Detta är bilder som fortsätter mig att sporras i att äta mer hälsosamt. Jag är ingen träningsgalning och på helgerna får jag lov att äta godis (dock i realistisk mängd), men mina nya val har gjort att jag känner mig jättemycket bättre.
 
Första dagarna jag började så kände jag mig yr och mitt sockerberoende var helt ur balans. Idag har jag nästan inget sockerbehov, dock känner jag på Måndagen efter en helg då jag får lov att äta litegrann att jag kan få lite cravings men det gäller att veta om det, erkänna det för sig själv och sedan bearbeta det utifrån situationen. Vet jag om att mina cravings kommer från helgen så har jag kontrollen att hindra det och det hjälper mig mentalt mycket enklare.
 
Jag är ute efter att må bra och redan efter en vecka av hälsosam mat så kände jag mig mentalt jättealert, pigg och vaken. Jag behöver nästan aldrig vila under dagarna, att somna medans man ser på tv händer inte längre, min kropp har blivit mycket slätare och jag har blivit mer nöjd med mig själv och hur jag känner mig.
Jag har som sagt aldrig vägt mig eller mätt mig men märker skillnad på kläderna som jag äger, allt detta bara efter att äta bättre! Helt fantastiskt.
 
Hade kunnat skriva mer om hälsosamma tips och mat, vill ni det så säg gärna till :)
 
Ha en underbar Onsdag allihop!
 
Kram
My
 
 På bilderna:
bild 1: Jordgubbssmoothie gjord på bara jordgubbar och vatten (mättar något otroligt)
bild 2: Mina älskade flingor (rågringar utan socker!) med färska jordgubbar, mellan mjölk, valio yoghurt Olo (skitgod) och citronvatten
bild 3: sallad med gurka, tomar, paprika, majs, salladsblad, fetaost, olivolja
bild 4: min lunch från idag faktiskt, fitnettciabatta gjord med pumpafrön/linfrön/etc kalkon, ost, currydressing (to die for), pistagenötter och naturelle osaltade cashewnötter och ramlösa äpple.
 

Underbara Sverige

För några dagar sedan var vi ute och körde. Det var helt perfekt väder och vi hamnade tillslut i Mölle, en helt underbar liten stad/by uppe i Skåne. Gud, vad vackert där är! Vi beundrade alla fia sommarhus, utsikten över havet och bergen samt den lilla hamnen med småstånden och de fina båtarna.
 
Ma behöver verkligen inte åka långt för att upptäcka hur vackert Sverige är och att det faktiskt inte är helt platt som Caner tror :)

Å andra sida ser det i princip ut så här (och vackrare) vart man än vänder sig i Turkiet, men det var kul att visa Caner vår vackra natur. Visserligen har vi väldigt många parker och vackra grönområden i Malmö också men man blir lätt hemmablind.
 
 
Kram Liza

RSS 2.0