Tavuklu taze fasulye

Idag gjorde vi en av mina favorit-rätter ifrån Turkiet! Tänkte lägga ut receptet här om någon är sugen på det! En rätt att bjuda på när man får gäster också. Den fixar sig liksom själv i kastrullen och det är lätt att göra mycket.

Denna är ca 4middagar (3 för oss då Caner äter som en björn, haha)

Vi köpte en färsk kyckling, skar upp den och sparade kycklingbröstet till ett senare tillfälle. Detta räckte gott för 3-4middagar för oss. Man kan ha kycklingfilé också, ta bara så mycket ni tror att ni orkar. Tror 2stora filéer borde räcka annars.

Ta två matskedar olivolja och en matsked vanlig olja i en kastrull och släng ner en stor hackad lök i och fräs en stund så att det blir mjukt. Släng i kycklingen som ni delat i mindre bitar och stek ytterligare i 5minuter.

I med Haricot verts (vi hade ca 0,5kilo färska som vi först brutit av topparna på och sen delat dom på mitten), 1,5matsked tomatpure och 1 matsked paprikapure (finns vid Mellanöstern-maten i er matbutik, typ en lite starkare variant av tomatpuren) och rör om lite.

Skala 2 tomater och skär i mindre bitar samt 4 klyftor vitlök som du också skär i mindre bitar (inte för smått). I med detta i kastrullen och strö över lite chiliflingor beroende på hur starkt du vill ha det. Salta och peppra efter behag.

Ta två normalstora (inte för stora) glas med vatten och häll i. Rör om väl. Låt det koka under lock i 15-20min och koka under tiden ris att ha till.

Viola! En riktigt god middag! Riset är en historia för sig. Turkarna gör ett helt otroligt gott ris men vi kör det en annan dag! :)

Nu ska jag kolla på bilderna sen helgen!

Kram Liza


Kommentarer



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

RSS 2.0