Julbak!

Sådär.. lite av julbaket är nu klart och packat ner i små lådor tills imon! :)

image4413

Det blev Chokladcrisp och Mozartkulor! Mums! Älskar choklad!

Här har ni recept för er som också älskar choklad! :)



Chokladcrisp:

200gram blockchoklad
40gram kokosfett
1 dl hackade
blandade nötter
1 dl Kokos
4 dl cornflakes


Smält chokladen och kokosfettet i micron. Blanda sedan ner övriga ingredienser i skålen. Det ska vara en rätt fast konsistens och inget överflöd av choklad på botten. Skulle det bli för "rinnigt" så ta bara lite mer cornflakes. Klicka sedan ut på bakplåtspapper och vänta tills det stelnat. Ääääät! :)



Mozartkulor

Nog dom enklaste bakverken men oj, så goda!

Mjuk nougat (Odense)
Mandelmassa
Mörkchoklad

Eventuell ljuschoklad också.

Dela nougaten i små fyrkantiga bitar (1,5 * 1,5 cm) och rulla dem till kulor. Dela mandelmassan i bitar och kavla ut dessa så att det är möjligt att "slå in nougatbitarna i ett paket". Smält den mörka chokladen. Doppa därefter bullarna i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper. Låt svalna.

Jag ringlade sedan över lite ljuschoklad för att piffa upp de mröka kulorna.


Fråga om det är ngt oklart!

Kram Liza


Kommentarer
Postat av: sarra

Mm, gud va gott! Bara jag hade lust...

2007-12-22 @ 17:25:28



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

RSS 2.0