Nyttiga köttbiffar
Ibland när man går i de stora affärerna så känner man att "något nytt hade inte suttit fel att äta", ofta resulterar detta för mig och min pojkvän att vi köper en massa färs och tänker att vi göra en massa olika maträtter med detta.
Därför har jag ett litet tips till er, om ni liksom jag känner för att vara lite extra nyttiga (eller är dödströtta på all annan mat) :)
Ha i 5 st (eller 2-3 stora) morötter och 1 gullök i färsen innan ni blandar ihop allt med kryddor!
Morötterna gör att biffarna blir extra saftiga och goda, de får även en mycket friskare smak.
Det går självklart bra att göra detta med alla andra grönsaker, det finns inga begränsningar!
Något som jag personligen testat är spenat (fryst) som jag rivit ner. Då jag inte är en hejare på spenat och aldrig skulle äta det annars så river jag ner det här och äter det utan problem. Man smakar knappt att det är i, det blandas istället så att det blir saftigt och gott.
Ett enkelt sätt att få ens (normalt tråkiga) färsbiffar att både bli nyttiga, saftiga och goda! :)
Färs, Gullök och Morötter
Här har jag en bild på kryddorna som jag hade i!
För att nämna de vanligaste så hade jag : Grillkrydda, Svartpeppar och salt. (Ströbröd och 1 ägg för att få form).
De andra två burkarna (Ikea) har faktiskt VÄRLDENS godaste turkiska kryddor i sig! Vad dom heter har jag ingen aning om (får fråga Caner). Historien bakom kryddorna är faktiskt ett väldigt fint minne. När vi bodde hemma hos Caner och hans familj så gjorde de ju mat som de själva äter till vardags. Vi tackade och tog emot då vi allihop älskar att äta annorlunda och god mat. Kryddorna har lite styrka i sig och tar man för mycket så kan man behöva dricka lite vatten. De doftar underbart!
Vi blev så impade hela familjen att vi bestämde oss för att åka till en inhemsk kryddaffär och leta reda på dessa. När vi väl kom in i affären så fanns det säckar och lådor från tak till golv FULLA med olika sorters kryddor. Kvinnan som stod bakom disken såg att vi plockade på oss en himla massa olika kryddor i småpåsar. Hon kallade på chefen som gav oss en massa provsmaker, godis och tog fram dricka som de bjöd oss på. Vilken service! Sånt hade inte suttit fel i Sverige.
Nu väl här hemma så har man dessa anonyma kryddor i sitt skafferi och för varje maträtt man gör så försvinner mer och mer. Får åka ner till underbara Turkiet snart igen för att fylla på sitt lager, för slut får dom aldrig ta! :)
Vi med familjen Kaplan!
Caners lillebror, Mamma, Caner och Pappa
Snart kommer vi igen (och det är inte bara för kryddorna)!
Kram
My
Därför har jag ett litet tips till er, om ni liksom jag känner för att vara lite extra nyttiga (eller är dödströtta på all annan mat) :)
Ha i 5 st (eller 2-3 stora) morötter och 1 gullök i färsen innan ni blandar ihop allt med kryddor!
Morötterna gör att biffarna blir extra saftiga och goda, de får även en mycket friskare smak.
Det går självklart bra att göra detta med alla andra grönsaker, det finns inga begränsningar!
Något som jag personligen testat är spenat (fryst) som jag rivit ner. Då jag inte är en hejare på spenat och aldrig skulle äta det annars så river jag ner det här och äter det utan problem. Man smakar knappt att det är i, det blandas istället så att det blir saftigt och gott.
Ett enkelt sätt att få ens (normalt tråkiga) färsbiffar att både bli nyttiga, saftiga och goda! :)
Färs, Gullök och Morötter
Här har jag en bild på kryddorna som jag hade i!
För att nämna de vanligaste så hade jag : Grillkrydda, Svartpeppar och salt. (Ströbröd och 1 ägg för att få form).
De andra två burkarna (Ikea) har faktiskt VÄRLDENS godaste turkiska kryddor i sig! Vad dom heter har jag ingen aning om (får fråga Caner). Historien bakom kryddorna är faktiskt ett väldigt fint minne. När vi bodde hemma hos Caner och hans familj så gjorde de ju mat som de själva äter till vardags. Vi tackade och tog emot då vi allihop älskar att äta annorlunda och god mat. Kryddorna har lite styrka i sig och tar man för mycket så kan man behöva dricka lite vatten. De doftar underbart!
Vi blev så impade hela familjen att vi bestämde oss för att åka till en inhemsk kryddaffär och leta reda på dessa. När vi väl kom in i affären så fanns det säckar och lådor från tak till golv FULLA med olika sorters kryddor. Kvinnan som stod bakom disken såg att vi plockade på oss en himla massa olika kryddor i småpåsar. Hon kallade på chefen som gav oss en massa provsmaker, godis och tog fram dricka som de bjöd oss på. Vilken service! Sånt hade inte suttit fel i Sverige.
Nu väl här hemma så har man dessa anonyma kryddor i sitt skafferi och för varje maträtt man gör så försvinner mer och mer. Får åka ner till underbara Turkiet snart igen för att fylla på sitt lager, för slut får dom aldrig ta! :)
Vi med familjen Kaplan!
Caners lillebror, Mamma, Caner och Pappa
Snart kommer vi igen (och det är inte bara för kryddorna)!
Kram
My
Kommentarer
Trackback