Middagstips
Här vi dagens middag.
Det är en vegetarisk lasagne! Jätte god!! Var först lite skeptiskt till en lasagne utan kött men denna var nästan godare än en köttfärs-lasagne! Kändes lite matigare.
Så här gör man:
Lasagne
8-10 st Lasagneplattor
400-500 g broccoli
TOMATSÅS:
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 morot
1 burk dolmio
Basilika (färsk eller frusen)
Lite champinjoner
OSTSÅS:
6 dl mjölk
3 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
½-1 tsk salt
vitpeppar
2 dl riven ost
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 200°. Tina fryst broccoli eller koka färsk broccoli några minuter. Dela den i mindre bitar.
Skala och hacka lökarna. Skala och grovriv moroten. Fräs lök och morot i smöret. Tillsätt Dolmion och låt det småkoka utan lock, ca 10 minuter. Krydda med peppar och basilika.
OSTSÅS:
Smält matfettet i en kastrull, strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk, lite i taget, och vispa såsen klumpfri. Koka såsen under fortsatt vispning så att den tjocknar, ca 5 minuter. Låt osten smälta ner i såsen. Krydda.
Varva lasagneplattor med såserna och broccolin. Börja och sluta med ostsås (ganska rikligt med ostsås på översta lagret lasagneplattor). Strö över lite riven ost.
Gratinera i nedre delen av ugnen, 30-45 min. Låt lasagnen stå en stund och stanna till. Servera med sallad.
Kram Liza